søndag 8. august 2010

Oversikt over loppemarkeder på den franske riviera - Marché à la brocante, Côte d'Azur, France

Etter å denne uken ha vist dere bilder fra, og skrevet litt om, både loppemarkedet i Nice og loppemarkedet i Cannes, tenkte jeg at jeg i dag skulle gi dere en liste/oversikt over hvilke loppemarkeder/bruktmarkeder, eller Marché a la brocante som franskmennene selv kaller det, på den franske rivieraen som kan være verdt et besøk, hvor du finner dem og på hvilke ukedager og klokkeslett disse markedene foregår.

Et tips: Regiontoget på rivieraen går mange ganger i timen fra tidlig om morgenen til sent om kvelden, og er en lettvint og svært rimelig måte å bevege seg rundt på rivieraen på. Toget stanser i hver en liten landsby langs rivieraen, og reisemåten er mye raskere enn å kjøre selv p.g.a. all trafikken og køene på hovedveien langs rivieraen. I tillegg er dette en av verdens klart vakreste togstrekninger! Togbillett kjøper du på en billettautomat på stasjonen. Disse finnes på alle stasjonene. Enklere blir det ikke! ;))

Oversikt over loppemarkeder på den franske riviera - Marché à la brocante, Côte d'Azur, France - Flea markets and antique fairs on the French riviera:

Antibes
Hvor? Place Audiberti et Place Nationale.
Når? Alle torsdager og lørdager; om formiddagen.


Cannes

Hvor? Place du Marché Forville.
Når? Alle søndager; formiddag og tidlig ettermiddagen. 


Mandelieu-la-Napoule
Hvor? Place des Mimosas.
Når? Første lørdag og søndag i hver måned; formiddag.


Menton
Hvor? Place aux Herbes.
Når? Alle fredager, hele dagen.


Monaco
Hvor? Port de Fontvieille.
Når? Alle lørdager kl. 09.30 - 17.00.


Nice
Hvor? Cours Saleya.
Når? Alle mandager unntatt noen få helligdager i året, kl. 07.00 - 18.00.


Valbonne
Hvor? Valbonne Village.
Når? Første søndag i hver måned, kl. 08.00 - 19.00.


Vence
Hvor? Place du Grand Jardin.
Når? Alle onsdager, hele dagen.


Villefrance-sur-mer
Hvor? Port de la Santé og Jardin Binon.

Når? Alle søndager, hele dagen.

Villeneuve-loubet
Hvor? I gågaten i landsbyen (Zone piétonne du village)
Når? Alle søndager; formiddag.


Dette er noen av de største rene loppemarkedene på den franske riviera, men det finnes i tillegg en del kunst- og håndverksmarkeder som kan være interessante for hus- og interiørinteresserte. Spør etter Marché des créateurs/artistes/artisanal/d'art/peintres. Jeg vet det finnes bl. a. i Antibes (Cours Masséna, fredag, lørdag og søndager sent om ettermiddagene), Cagnes-sur-Mer (Bord de Mer, lørdager sen ettermiddag), Nice (Palais de justice, 2. søndag i måneden kl. 08.00 - 18.00) og i Villefrance-sur-Mer (Place Poullan, søndager, hele dagen).Jeg vil anbefale deg å for sikkerhets skyld sende en mail til turistkontoret i den byen du skal reise til noen uker før du reiser. (Det er bare å google "l'Office de Tourisme" + navnet på byen du skal reise til, så finner du en mailadresse til det aktuelle turistkontoret/ turistinformasjon). Spør i mailen etter f. eks. "Marché à la brocante" for å få bekreftet sted (loppemarkedets adresse), ukedag og klokkeslett/varighet på det markedet du ønsker å besøke i tilfelle endringer.

Så, dersom du skal reise til den franske riviera og du som jeg er en av dem som synes det er ulidelig spennende å besøke loppemarkeder/brukthandler/

antikvitetsbutikker både her hjemme i Norge og ellers i Europa, så husk for all del å sjekke om det finnes et brocante-marked i, eller i nærheten av, den byen du skal reise til! En tur innom et eller flere brocante-markeder på rivieraen kan jeg absolutt anbefale på deg det varmeste!! Bon voyage!

Ønsker deg og dine en fin start på den nye uken! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


4 kommentarer:

Villblomsten sa...

WOW !
for noen flotte loppemarkeder !!
Åå - disse skulle jeg vist om i fjor når vi var i Frankrike ! :-)

Helena sa...

Takk for tipsene, jeg reiser til Vence på søndag og har tolv dager til ende med endeløs og herlig loppemarked tid :)

Mitt Kreative Krypinn sa...

Så flott!!
Vi reiser til Antibes i august, så jeg skal garantert prøve å få med meg loppemarkedet der.
Tusen takk for tipset.

Klem Marit

Zandra's Landstil sa...

Jeg må bare dra til dette loppemarkedet :-) Mange nydelig ting :-)Takk for tipset :-)