fredag 25. juni 2010

Late dager på terrassen, god mat, malekost og endelig båtsesong!

Fine sommerdager nytes på terrassen og i hagen. Vi kokkelerer utendørs, nyter et glass vin i solnedgangen mens vi kutter tomater, hvitløk, basilikum og andre godsaker som skal i salaten eller på grillen.

Men det meste av fritiden går likevel med til maling av hus og hagemøbler, og til diverse hageprosjekter nå om dagen. Hele juni har vært travel, for travel, vi har ikke en gang hatt tid til å sjøsette båten vår enda! DET er for ille. Men vi har stått på litt ekstra den siste tiden for å bli ferdige til vi får gjester fra Italia i slutten av måneden.

Vi bor bare 15-20 meter fra fjorden, så italienerne "våre" har helt sikkert lyst til å fiske også når de kommer hit, så denne helgen MÅ båten på vannet! Derfor har min kjære rengjort båten, polert skrog, bunnsmurt, skiftet filter, byttet olje på drevet, etc., etc. (zzzzz...) denne uken, og i dag ved full flo blir det sjøsetting av båten i marinaen og båtsesongen 2010 er kjempeforsinket, men endelig, i gang!!!

Gjett om vi gleder oss! Jeg skal i ettermiddag hente fram og rengjøre alt kjøkkenutstyret som vi har hatt hjemme i boden på vinterlagring og som i morgen endelig skal på plass i byssa igjen. Jeg må handle inn basics som skal være i kjøleskapet: Ketchup, sennep, syltetøy, brus etc. Plastbokser med tørrmat skal gjøres klare: En med knekkebrød, en med rugsprø, en med havrekjeks, en med kaffe, te, en med Kvikklunsj o.s.v. Bestikk må på plass, kopper, fat og servietter! Oj som jeg gleder meg! Jeg får litt av den samme følelsen i kroppen som da jeg var liten og jeg og venninnene mine dekket opp til saft- og boller-selskap i trehytten! :))

I morgen håper jeg selvfølgelig på strålende sol fra skyfri himmel og null i vindstyrke (evig optimist! ;)) slik at vi får en flott start på båtsesongen og en nydelig dag på fjorden/kysten sammen med ungene. Vi gleder oss alle sammen til å fiske! Jeg kan sitte barbent på "båtpanseret" å fiske i timevis! Duften av salt sjø, synet av sjøfugl som dykker etter fisk, all den vakre naturen, svabergene, havet, himmelen og de himmelsk nydelige fargene, kombinert med den varme milde sommervinden som stryker mykt over ansiktet, håret som flagrer i vinden og sommerfuglene i magen mens vi cruiser ut den blikkstille fjorden i strålende solskinn! -Frihetsfølelsen jeg får da er nesten til å ta og føle på!! SOM jeg gleder meg til å bytte ut malekosten med fiskestangen i helgen! :))

Jeg føler meg kort fortalt helt fullstendig utslitt etter all innsatsen i hus og hage denne våren, så nå skal det virkelig bli godt med noen late dager på sjøen. Men det fine med det at vi har brukt all fritiden på malebøtte og malekost denne våren er imidlertid at alt nå blir ferdig på én gang, og at vi nå bare kan kose oss resten av sommeren! Vel, det vil si... all uteaktivitet har resultert i at det nå er fryktelig rotete inne hos oss!!... Sukk, vel vi får ta et skippertak innendørs til uken! Det blir i hvertfall ikke nå, for denne helgen er det båtlivet som skal få stå i fokus, -mor i huset trenger det! ;)

God helg! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


6 kommentarer:

Fossestua sa...

God helg til deg også :) og skitt fiske !
Klem fra Lise

MissMette sa...

Hei Ann
Herlige og inspirerende bilder... drømmer meg bort litt her og skulle ønske sommer, sol og varmen kom hit snart også :) Hørtes ut som dere har fått gjort en del og det er jo veldig kjekt, og viktig å kose seg innimellom arbeidsøktene... Hørtes utrolig deilig ut med en båttur også :) Ønsker deg en fortsatt fin sommer og helg. Klem fra Mette

My home is my Castle sa...

Så heldige som har båt :)
Og lykke til med sjøsettingen imorgen ...
Gleder meg til å se hva du skal bruke alle de gamle vinduene til.. ;) Blir garantert lekkert, som alt annet du har..

Klem,Kari

jade sa...

That looks so delicious.........here in Bavaria its also very warm and sunny and so we can sit in the garden and enjoy the evening!!! Thank you so much, for your lovely words on my blog! and have a wonderful weekend,

Jade

Christina Mari sa...

Mmm..Nydelig! Skulle virkelig ønske vi kunne få slike dager her nord også.
Kos dere masse & ha en vidre fin kveld.
Klem fra Christina

Gry sa...

Åh, det både ser og høres HERLIG ut!! Og vel fortjent med noen late dager etter et sånt kjør ;) Kjenner igjen beskrivelsen av huset innendørs, her trengs det virkelig også et skippertak nå..!! Ha en herlig ny uke og nyt disse skjønne sommerdagene til fulle! Hilsen og klem fra Gry som i skrivende stund sitter ute på terrassen og nyter litt snop og fiiinværet ;))