mandag 17. mai 2010

Gamle verktøykasser er vakre borddekorasjoner!

En travel men fin dag har vi hatt i dag, sent ble det også, -det var mye som skulle ordnes. Nå håper vi bare på 20 varmegrader og strålende solskinn fra skyfri himmel over hele landet i morgen når store og små skal ut å gå i tog, spise is og vifte med flagg i finstasen og småsko!

Jeg har lagd en borddekorasjon til det lange blåmalte spisebordet på terrassen vår i dag. Langt bord krever lang dekorasjon, og etter litt grubling fant jeg den perfekte løsning: Bestefars gamle verktøykasse! Den stod i garasjen vår fylt med all verdens gamle verktøy. Jeg tømte den, vasket den grundig med grønnsåpe og vann for så å la den tørke i solen, -og du verden så flott den ble!! Den er av heltre, er passe slitt og har en aldeles nydelig grå patina, -og den passer helt perfekt til det blåmalte spisebordet vårt! (Bordet fikk et strøk maling å går, så foreløpig står kassen på en benk på terrassen :))

Jeg klippet til et stykke kraftig transparent plast som jeg kledte den nesten 90 cm lange kassens innside med, deretter fylte jeg den med jord og plantet fem stk. hvite Margeritter i den! Et nystrøket eksemplar av det vakre norske flagget vårt i hver ende av kassen, og noen små sommerfugler av glass som matchet flaggene, og vips så var borddekorasjonen ferdig! :))

Vel, ikke helt ferdig. Den manglet liksom noe... "det lille ekstra". Så jeg tok et vanlig hvitt tavlekritt og skrev "Hipp, hipp hurra!!!" utenpå kassen, og nå ble det virkelig en festlig 17. mai dekorasjon! Enkel, rustikk, stilfull, og tavlekritt er også enkelt å fjerne med vann etter at 17. mai er over for denne gang.


Nå gjenstår det bare å ønske deg og dine en koselig 17. maifeiring! Ha en knallbra dag i morgen, uansett vær. Vi er nordmenn, vi trenger ikke sol, vi tåler all slags vær og lar oss ikke vippe av pinnen på 17. mai p.g.a. en regnskur eller tre, men det er selvfølgelig enda hyggeligere med solskinn på nasjonaldagen. Vi holder flagget høyt alle sammen og smiler stolte og sterke uansett vi! Det er jo nettopp dette evige motet, tålmodigheten og utholdenheten vår som gjør oss til nordmenn! Det og det at vi er så heldige å være født og oppvokst i dette langstrakte og fantastisk flotte landet vårt!

Gratulerer så mye med dagen alle sammen!! Hipp, hipp, hurraaa for 17. mai!!! :D Ha en nydelig dag!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


6 kommentarer:

Fra gammelt til nytt sa...

En slik kasse har jeg også fått tak i, med tanke på at jeg skulle ha blomster i den, men har ikke kommet så langt enda jeg da. Fin ble den i hvertfall.

Ingunn sa...

Du verden så flott dekorasjon du laget. Prikken over ien var skriften. Du har nok arvet noen bra kreative gener.

Klem Ingunn

Line fra huset på landet sa...

Vet du, det er så sant! Jeg har jo to stykker nede i kjelleren. Hvorfor i allverden de står der, aner jeg ikke. De endte vel dit ned under en eller annen oppussing sikkert! :o)

Klem fra Line

Ann sa...

Ned i kjelleren for å lete! :))Slike gamle verktøykasser er også vakre til å servere sjømat i, men da må den steriliseres først for å være ren nok til matservering. Koker du hummerne oppå et teppe av sjøtang, kan du legge tangen som et teppe oppi kassen og så legge hummerne, scampi, skjell, ferske todelte sitroner o.l. oppå sjøtangen. Utrolig stilig å kunne sette på spisebordet i hagen når du venter middagsgjester i sommer! ;)

God helg til dere alle tre! :0)

Klem, Ann.

trine sa...

Morsom og annerledes dekorasjon-mi piace!
Migrene er noe dr... men det er utrolig hva en venner seg til :))
Ha en fin helg
Trine
ps. Dr Seuss er konge!

Anonym sa...

Kjempeflott idè Ann. Det skal jeg prøve. Jeg har ikke en likedan kasse men har et stort "trau" med håndtak i hver ende. Det blir perfekt for servering slik du beskriver. Ha ei strålende helg.

Klem Sissel