søndag 4. april 2010

Påsketreet på terrassen

Tradisjonen tro har jeg og ungene selvfølgelig pyntet påsketreet på terrassen også i år. Ca. 1 meter høye syrinkvister settes i en stor glassvase, og pyntes med store og små egg i flotte vårfarger, de fleste av dem påskegule, samt gule og orange fjær og noen påskekyllinger. Det blir liksom ikke skikkelig påskestemning på terrassen uten. Påsketreet settes på det store blå hagebordet når det er ferdig pyntet, og vi tar det med oss inn om kvelden for å verne det mot eventuell vind og regn om natten. Når været er dårlig står det inne på bordet i dagligstuen. Vi synes det er en koselig påsketradisjon som vi garantert vil fortsette med også i årene som kommer.

Ungene gleder seg like mye til pynting av påsketreet, som til pynting av juletreet. Om en ukes tid er syrinkvistene dekket med nye friske grønne blader, og det har hendt at vi også har fått blomster på greinene vi har tatt inn. Når påsken er over plukker vi av all påskepynten igjen og vårpynter treet, med sommerfugler! Det er også svært hyggelig! Flott vårstemning i dagligstuen, og fantastisk vakkert der det står med nye friske grønne blader og mange vakre sommerfugler på greinene ute på bordet på terrassen. Herlig vårstemning mens vi venter på at trærne i hagen igjen skal bli grønne.

Vi har hatt et fantastisk vær de siste ukene, og det ser ut til å bare fortsette! Rundt ti varmegrader i skyggen, sol fra skyfri himmel, de fleste dagene vindstille! Det er så fantastisk deilig etter den lange iskalde vinteren vi har hatt. Snøen dekker bakken godt fremdeles, men med dette været smelter snøen raskt. Terrassene rundt huset er tørre og etter påske skal jeg starte sommersesongen i drivhuset. Tenk at vinteren endelig er over! Nå gleder jeg meg til å rake plenen, klippe trær som vinteren har herjet med, så frø, vårklargjøre jordbærlandet, spyle gårdsplassen, sette ut hagebenkene, hente frem syklene våre, kjøpe nye joggesko til ungene og så videre, og så videre!

Småfuglene synger hele dagen i det flotte været, måkene har også kommet tilbake og nå er det ingen tvil lengre: Det er vår! Det dufter jord ute, sjø og i dag har vi bare sittet ute på terrassen og latet oss i solen hele dagen! Jeg brettet opp buksebena helt til knærne, gikk rundt barbeint og hadde kun på meg en singlet på overkroppen. Solen stekte! Vi ble skikkelig påskebrune i dag, og i ettermiddag sovnet jeg like godt ute på terrassen godt tilbakelent i hvilestolen med en bok over ansiktet! Hadde det ikke vært for all snøen, kunne det like gjerne vært en sommerdag!

Jeg håper godværet fortsetter, i morgen venter vi ingen gjester og vi skal heller ingen steder, -vi skal bare kose oss ute i solen, jeg, min kjære og ungene, nyte den lille tiden som er igjen av påskeferien, være sammen. Kanskje spille et brettspill ute på terrassen, mest sannsynlig Ticket-to-ride, - et kjempemorsomt familiespill som virkelig kan anbefales dersom dere ikke har prøvd det! Jeg skal også fjerne litt snø fra blomsterbedene, slik at jeg kan luke dem om få dager og legge på ny bark. Ingenting er som duften av ny bark om våren! Jeg pleier å "vårrengjøre" bed for bed etterhvert som snøen smelter, da kan jeg kose meg med det, og så blir det ikke så mye som må ordnes i hagen i siste liten før 17. mai! ;)

Har du meldt deg på i Giveaway-trekningen her på Glassveranda? Du er hjertelig velkommen til å bli med i trekningen om Kaffeboksmannen du også! Du kan lese om Giveaways, og melde deg på i trekningen; HER.

Håper du får en koselig dag med påskesol fra skyfri himmel i morgen! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.
5 kommentarer:

Silje sa...

Så herlig med påsketre! :D Også så heldig dere har vært som har hatt sol! :) Ticket to ride er ett av mine favorittspill! :D Veldig, veldig morsomt!

Hipp hurra for at våren er kommet! Kos deg med vårrengjøring av bedd - og ikke minst morgendagen! :)

Klem fra meg

Fruen sa...

utrolig herlig påsketree og påskedekket bord :) :)
kos deg med rengjøring og kaffekoppen :)

Therese fra huset med de rare i sa...

Så herlig med ppsketre og dekket bord!! Så virkelig innbydende ut:))

Ann sa...

Takk :)) Har hatt en aldeles fantastisk dag ute i dag også, har begynt å ordne litt i drivhuset, og har hentet fram et gammelt bord og noen andre gamle vakre skatter fra loft og kjeller som jeg har vasket ute i solen i dag. Skal vise tingene på bloggen i løpet av uken! ;) Nå skal lysthuset styles!

Ha en fin start på den nye uken alle tre, nå er det endelig VÅR! :))

Klem, Ann.

Fruen sa...

Heisan, har en liten ting til deg hos meg :)
Klem Renate