fredag 23. april 2010

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 20: Bordet som skal stå i midten

Dette gamle bordet har tilhørt bestemor og bestefar, og nå har det fått plass midt i lysthuset under lysekronen. Jeg har valgt å beholde bordet akkurat som det er. Mange ville sikkert ha valgt å male det hvitt, men jeg synes det i dette tilfellet ville ha vært hærverk ettersom bordet er i svært god stand. Jeg elsker fargen på det! Det minner meg om et vakkert musikkinstrument; En bass, en fiolin eller kanskje et flygel?

Bordet har en dyp gylden farge, og etter at det fikk et strøk ny olje over det hele, hele 4 strøk på bordplaten, fikk treverket tilbake sitt opprinnelige liv, sin glød. Kanskje ikke så lett å forestille seg bordet i lysthuset, med dere skal få se bilder av bordet der det står plassert i lysthuset, og hele det ferdige interiøret i lysthuset, i løpet av helgen.


Jeg har også hentet fram en gammel loftsstige som min bestefar snekret for ca. 70 år siden, den har en naturlig slitt hvit maling, og passet perfekt inn i lysthuset. Jeg har også omsider funnet Andrea Palladio-tegningen!! (O store lykke!) Jeg har en eldgammel skrivemaskin som tilhørte min oldefar, også den har nå fått plass i lysthuset. To gamle vinballonger har fått plass på den nye "hemshyllen" (bilder kommer :)), noen av bestemors kakejern, en eldgammel lykt, etc. etc. har også fått plass i lysthuset.

I ettermiddag skal jeg shoppe friske blomster. Jeg har en helskjønn gammel emaljert metallmugge som tilhørte mine oldeforeldre, og i den skulle jeg gjerne ha hatt en blå vakker lavendel. Håper det ikke er for tidlig på året, det er gjerne mai før lavendelen er å finne på gartneriene, er det ikke? Jeg må i hvertfall sjekke. Levende blomster blir det uansett, -et absolutt "må ha" i ethvert lysthus! ;)

Jordbærlandet mitt har omsider tint frem fra snømassene, så i helgen skal jeg gjøre det klart til årets jordbærsesong! Vi fikk en vanvittig stor avling i fjor, vi hadde alle jordbær vi bare orket å spise, ferske fra hagen hver eneste morgen i månedsvis, og nå gleder vi oss, både store og små, til årets jordbærsesong.

En liten hagevandring i går viste av det, til tross for den forferdelig kalde vinteren vi har hatt, var liv i den lille krydderhagen min! Om alle kryddersortene har klart seg er jeg imidlertid usikker på. Jeg tror jeg tålmodig må vente noen uker før jeg vet svaret...


Nå spirer det også i drivhuset! Jeg skal så enda flere frø i helgen. Kom litt sent i gang, men med litt ekstra varme så skyter de fart likevel. Jeg bruker tomater til det aller meste, så jeg ønsker meg mange tomatplanter slik at vi blir selvforsynt hele sommeren. Og ruccola-salat må jeg selvsagt ha! De må være inne i drivhuset for de blir oppspist av insekter øyeblikkelig om de sås ute. Jeg prøvde det i fjor... Jeg ønsker meg en stoor grønnsakshage ute i år i tillegg, mon tro hvor jeg skal anlegge den?... Tror vi må ut å flytte noen trær! ("Ja, ja, -enn så lenge at jeg slipper å flytte fjell...", pleier min kjære å si ;)

Ha en riktig fin fredag!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Oppussingsprosjekt Lysthuset del 1-19 finner du her:

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 1: Se FØR-bildene!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 2: Tømt og rundvasket, hva nå?
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 3: For en forskjell!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 4: Klart for maling av vegger i morgen!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 5: Fant endelig kule, -og ser på at malingen tørker...
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 6: Mitt nye favorittsted!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 7: Dekorkulen på plass, lysekronen hengt opp!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 8: Gulvet er malt!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 9: Vi bygger en over 3 m lang gustaviansk-inspirert sofabenk!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 10: Ben til den gustaviansk-inspirerte sofabenken
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 11: Benkefronten begynner å ta form!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 12: Benken halvferdig og malt
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 13: Et gammelt bord, min kjære bestefars stråhatt, benkekryss, hjørneknotter, tekstiler til benken m.m.
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 14: Se hele prosessen fra halvferdig til helt ferdigbygget gustaviansk-inspirert sofabenk!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 15: Tid for tekstilvalg!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 16: Den gustaviansk-inspirerte sofabenken er ferdig malt!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 17: Tekst malt på veggen over benken

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 18: Lysekronen "pimpet" med gamle eirede gafler!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 19: Tid for å velge flere møbler og nips!





6 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er helt enig med deg jeg. Behold bordet akkurat som det er. Det er ikke alt en kan male, selv om jeg er veldig tilhenger av det. Har noen ting hjemme som jeg har arvet og som det ikke ville falle meg inn å male.
Spent på å se oversiktsbilder jeg:)
Ha en flott helg!
Klem Elin!

Anonym sa...

Følger interessert med på serien din. Veldig inspirerende!

Linda sa...

Er bare SÅ imponert over prosjektet deres!
Kommer til å bli så aldeles nydelig!

Jeg MÅ bare ha et lysthus :-D

Elin sa...

Nei, du må ikke finne på å male dette skjønne bordet.
Er jo bare en kort stund denne hvite trenden varer og om noen år er vi vel tilbake til den originale gamle stilen igjen og da får mange hvite bloggdamer seg litt av en jobb !
Jeg har jo selv akkurat malt et gammelt bord hvitt, men det var ikke "pent" nok slik det var.
Ser virkelig frem til å se det ferdige resultatet og du....lavendelen har kommet den !
Ha en strålende helg !

Anonym sa...

Hei Ann,

Ser du skriver om jordbærlandet deres.
Har du noen gode tips for hvordan man skal få en flott jordbæråker med stor avling? Min er nokså igjengrodd...veldig gode bær, men får det liksom ikke helt til. Går det an å gjøre det lettvint mtp "vedlikehold" og stell gjennom sommeren?

Hilsen Kjersti

Ingunn sa...

Hvitt tror jeg blir fint i lysthuset. Rent og delikat.

Klem Ingunn