tirsdag 20. april 2010

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 18: Lysekronen "pimpet" med gamle eirede gafler!

PCen min er endelig friskmeldt, så nå kan jeg endelig vise dere bildene av lysekronen som jeg nå har "pimpet"!

På loftet fant jeg en samling eirede (irr) gamle gafler. Om gaflene har tilhørt besteforeldrene mine eller oldeforeldrene mine er jeg ikke sikker på, men de har tydeligvis ligget der er god stund, og vært utsatt for luft med høy fuktighet over tid, for de har en aldeles nydelig patina! Gaflene er ikke kobberfarget, så de er tydeligvis laget av en eller annen kobberlegering.

Det som også var litt morsomt er at nå har jeg endelig et svært presist og beskrivende navn på den malingsfargen en jeg blandet selv og malte på skoddene i lysthuset! Fargen er lys eir! Skoddene er malt i fargen lys eir (irr)! Jeg så det straks jeg kom inn i lysthuset med gaflene i hånden, den lyseste grønnfargen på gaflene matchet skoddene 100%! En nydelig grønnfarge som de fleste kanskje forbinder med eldgamle kobbertak på katedraler bl. a. i Venezia, og kjente statuer av kobber som f. eks. Statue of Liberty i New York som er fullstendig dekket av en nydelig grønnfarget patina av eir.

Jeg synes den tidligere ganske kjedelige og ordinære lysekronen fra Ikea nå har blitt en fantastisk spennende interiørdetalj i lysthuset der den henger høyt under taket midt i lysthuset, over bordet, med alle sine gamle eirede gafler dinglende i solen, og prikken over i´en er at lysekronen nå matcher de lys eirgrønne skoddene i lysthuset helt perfekt! Jeg har også fjernet den store aluminiumsfargede kulen som følger med lampen når man kjøper den, og erstattet den med én mellomstor enkel transparent glasskrystall. Jeg er strålende fornøyd med resultatet!Det var det jeg rakk å vise dere i dag. Nå har jeg for alvor begynt å innrede og style lysthuset, og flere bilder fra lysthuset kommer her på Glassveranda i morgen! Da skal jeg vise dere litt forskjellige spennende ting tror jeg, en sniktitt på hva som foregår av styling i lysthuset nå om dagen! Eller kanskje jeg skulle vise dere bordet først..? Håper å rekke begge deler :)

Ha en fin onsdag! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Oppussingsprosjekt Lysthuset del 1-17 finner du nedenfor:

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 1: Se FØR-bildene!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 2: Tømt og rundvasket, hva nå?
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 3: For en forskjell!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 4: Klart for maling av vegger i morgen!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 5: Fant endelig kule, -og ser på at malingen tørker...
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 6: Mitt nye favorittsted!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 7: Dekorkulen på plass, lysekronen hengt opp!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 8: Gulvet er malt!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 9: Vi bygger en over 3 m lang gustaviansk-inspirert sofabenk!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 10: Ben til den gustaviansk-inspirerte sofabenken
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 11: Benkefronten begynner å ta form!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 12: Benken halvferdig og malt
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 13: Et gammelt bord, min kjære bestefars stråhatt, benkekryss, hjørneknotter, tekstiler til benken m.m.
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 14: Se hele prosessen fra halvferdig til helt ferdigbygget gustaviansk-inspirert sofabenk!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 15: Tid for tekstilvalg!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 16: Den gustaviansk-inspirerte sofabenken er ferdig malt!

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 17: Tekst malt på veggen over benken

2 kommentarer:

Minka sa...

Så tøft det ble, virkelig dekorativt..Det blir såå lekkert, dette blir en virkelig flott plass..Ha en flott dag, klems..

Ann sa...

Takk du :)) Bra det i hvertfall var én utenom jeg som hadde sansen for denne gaffel-lampen min! :DD Da er vi to! ;))Jeg synes den ble helt super, den ble rustikk og fikk karaktér, før gaflene var den alt for vanlig. "Alle" har jo denne Ikea-lampen, så den trengte det lille ekstra ;) Ha en fin kveld! Klem, Ann.