mandag 15. mars 2010

Spisestuen vår i dagslys!

Endelig går det mot vår! Dagene blir stadig lengre, snøen smelter, det drypper fra tak og terrasser, fuglene kvitrer og vårsolen formelig flommer inn gjennom vinduene i huset, også i spisestuen! Nå går vi endelig den herlige årstiden i møte, den med action i drivhus og hage, den varme deilige årstiden med blomster, grønne plener, trær som bugner over av friske grønne levende blader, lyse sommernetter, utevær! Hageprosjekter, grilling sammen med familie og venner, båtturer med picnickurv og fiskestang, barføtter på varme svaberg, varm sand mellom tærne, varm havbris i flagrende hår! Nå er den her snart: Sommeren!


Jeg merker allerede hvor mye lettere alt er nå som dagslyset og vårsolen flommer inn vinduene fra tidlig om morgenen til sent om ettermiddagen! Det er hyggeligere å vaske, koselig å brette klær, en fryd å kutte opp grønnsaker til middagen! Våren kommer som en hyggelig overraskelse på meg hvert eneste år! Jeg livner til, jeg kommer sakte men sikkert ut av vinterdvalen, jeg får mere energi, mer overskudd, ja til og med det å vaske vinduer er morsomt om våren, -og jeg har 21 vinduer å vaske bare i stuen! Men det gjør ingen verdens ting, det er heeelt greit, det er jo vår, alt er vakkert og hver en fiber i kroppen min gleder seg til å vaske vinduer! Det er noe helt spesielt med våren. Den gjør noe med oss. Den gjør oss glade, initiativrike, kreative! Merker du det, du også?


Alt ser helt annerledes ut i vårsolen! Alt er liksom så mye hyggeligere om våren. Menneskene er hyggeligere, -de smiler alle sammen! Og rommene i huset er hyggeligere, spesielt de på solsiden av huset, -de formelig stråler! Fargene endrer seg også, har du lagt merke til det? Når jeg ser på bildene av spisestuen vår som jeg tok midt i den aller mørkeste vintertiden, og sammenligner dem med disse vårbildene fra spisestuen vår, så er det nesten ufattelig at det er ett og samme rom! Utenfor disse vinduene finnes bl. a. et svært epletre. Når trærne utenfor vinduene om noen måneder igjen er kledt med grønne friske blader og bugner av blomster, får spisestuen enda et nytt uttrykk. Jeg synes det hvert år er like spennende å se hvordan interiøret forandrer seg i takt med årstidene, i takt med hagen utenfor. Det er så herlig å vite at vi nå har den aller aller vakreste årstiden foran oss; det deilige sommerhalvåret! Åååh som jeg gleder meg!

En nærmere beskrivelse av spisestuen vår finner du her: Spisestue og peisestue - 40 m² - etter stilendringen.

Jeg håper du får en mild, vårlig og solfylt uke! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


8 kommentarer:

Moski sa...

Ja nå merker man virkelig at dagene bir lenger. Herlig. Flott spisestue du har! Så mange flotte funn du har gjort på loftet. Kjekt å kunne bruke gamle ting med gode minner og blande inn i sin egen stil. Det ble virkelig fint.

salige lavendel sa...

Ja, det er virkelig deilig - og facinerende med lys!! Og tusen takk for hyggelig visitt og ros for maleriet!

Fruen sa...

For ei flott spisestue du har :)

Ann sa...

Hei! :)) Tusen takk for koselige kommentarer!
Ha en fin kveld videre alle tre! :)

Klem, Ann.

Maliva`s verden sa...

Wow, så lekkert du har det. Gøy å høre at det er flere av oss som liker å feriere på rivieraen..Jeg elsker jo Italia også jeg da....men enda ikke vært i Menton..bare kjørt forbi. Er veldig åpen for flere tips..pleier jo alltid ta en tur innom Monaco og Eze..så kanskje vi skal kjøre noen min.videre opp til den byen du nevnte? Proffite de la vie. Klem fra Maliva

Line fra huset på landet sa...

For et fantastisk lys..og det store vinduet da. Vakkert.

Ingunn sa...

Du slår alle når det gjelder størrelse og design tar jeg meg i å tenke. :)

Deilig tid vi er inne i nå. Føler jeg litt født på ny når jeg går fra jobben og det er lyst...

Ha en fin kveld.

Klem ingunn

Ann sa...

Maliva: Flere tips skal bli! :)) Tar gjerne imot tips jeg også, spennende å oppleve nye ting! :)) Mange flotte opplevelser på rivieraen, mye spennende å se og å spise! Og så alle de spennende kunst og håndverksbutikkene, antikvitetsforretningene, bruktbutikkene, alle markedene! Mange fantastiske konserter og festivaler er det jo også der om sommeren! Åh som jeg gleder meg til sommerferien! :O)

Takk Line, jeg elsker det store vinduet! :))

Tusen hjertelig takk Ingunn!!! Nå vokste jeg nettopp 10 cm! :DD Ja det er så utrolig herlig med dagslys og at solen skinner fra tidlig om morgenen til sent om ettermiddagen! -Og at den varmer igjen! Nå er det endelig våååår! :))

Ha en fortsatt fin helg alle sammen!

Klem, Ann.