tirsdag 30. mars 2010

Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 5: Fant endelig kule, -og ser på at malingen tørker...

I går tok jeg ned maletapen etter takmalingen, maskerte listverk, lysbrytere, stikkontakter m.m. og malte så veggene, også panelet, med oljemaling... Sukk mitt hjerte, og så jeg som ikke eier tålmodighet! Skuffelsen var enorm da malingen i kveld fremdeles ikke var tørket, men i morgen tidlig er alt klart for 2. strøk på veggene! Jeg håper 2. strøket tørker raskere enn det første, for jeg har så veldig, veldig lyst til å begynne å montere hyller m.m. :)

Det var imidlertid en veldig god nyhet at min kjære hadde klart å skaffe en stor flott dekorkule til lysthustaket i dag! Jeg malte den nå i kveld, bildet ble en smule misvisende ettersom den egentlig ble helt nydelig! Skal montere den i taket i morgen og ta bilder i dagslys slik at du får se!

Dekorkulen skal monteres i det høyeste punktet i taket, og fra den skal lysekronen henge. Men hvilken lysekrone? Vi har to flotte lysekroner for stearinlys. Én litt spinkel, men stor, i aluminium, en annen kjempestor i messing. Stearinlyslamper er de flotteste, men de sverter taket..., og det er unektelig mere tungvint å måtte tenne stearinlysene. Lampen må heises ned når lysene skal tennes. Men det er jo litt stilig også, er det ikke? Et tredje alternativ er å henge opp lysekronen som vi tidligere hadde over bordet i spisestuen. Et fjerde alternativ er å kjøpe en ny, hvilket egentlig er galskap når vi allerede har tre alternativer... men en hvit kanskje... vi får se. Må sove litt på dette.

Skoddene som skal være på vinduene i stedet for gardiner ble montert i går! De er laget av hobbyplater (limte heltrelameller), og er akkurat nå helt fryktinngytende stygge der de henger halvferdige med alle sine kvister, uten at de planlagte detaljene har kommet på plass og uten maling, men de skal bli så utrolig vakre, kanskje allerede i morgen, bare vent å se! :0)

Dette bildet av veggen er tatt i dårlig lampelys i går kveld, men det ble et helt nytt rom nå som det ble hvitt!! Så lyst, lett og luftig! Jeg skal ta nye bilder også av veggene i morgen i dagslys. Malingen under skinner litt igjennom 1. strøk, men i morgen etter 2. strøk blir den straks mere bloggbar!

Gulvet har jeg nå etter mye grubling bestemt meg for å male! Mest sannsynlig i en lys grå farge, eller aldringsmalt slik jeg gjorde med spisestuemøblene.

Jeg kunne godt ha tenkt meg et hvitt lunt langhåret teppe på gulvet i lysthuset. Vi har varme i gulvene inne i huset, men ikke i lysthuset. Gulvet i lysthuset har 20 cm isolasjon, men det er likevel litt gulvkaldt her om vinteren. Noen som vet hvor jeg finner et rimelig gulvteppe som dette, kanskje et rundt et? Tror det blir riktig lunt og koselig med et mykt gulvteppe der ute, noe i krølle tærne i når vi jentene treffes for å skravle og le litt over et glass vin mens vi koser oss med ost, kjeks, frukt og grønt. Jeg tror i det heletatt dette blir en helt vidunderlig liten sommerstue midt i vår blomstrende (snart?) hage! Åh som jeg gleder meg til å ta lysthuset i bruk etter oppussingen!

Nå må jeg visst i seng! Tiden flyr. I morgen er en ny dag med nye muligheter! :)
Nye bilder fra Lysthus-prosjektet kommer i morgen kveld! Ha en fin tirsdag!

Klem, Ann,
Ineriørbloggen Glassveranda.

Oppussingsprosjekt Lysthuset del 1-4 finner du her:
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 1: Se FØR-bildene!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 2: Tømt og rundvasket, hva nå?
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 3: For en forskjell!
Oppussingsprosjekt Lysthuset - Del 4: Klart for maling av vegger i morgen!

4 kommentarer:

Hos Camilla sa...

Hei, stikkontakt dekslene tar du av istedenfor å maskere - mye enklere, også blir finishen bedre(to skruer i midten, en på hver side av midtdelet)
Brytere tar du av ved å bruke et lite flatt skrujern (eller en smørkniv...) å vippe av bryterstykket. Deretter klipser du av kappen rundt med klipsene på hver side - stikk skrujernet/kniven inn i det lille "hullet" på siden og bend litt forsiktig ut til du hører knepp.
Det som er så bra, er at deksler kan tas i oppvaskmaskinen, voila - ser ut som nye igjen :-)

Hilsen elektriker'n
Camilla

Anonym sa...

Dette blir kjempeflott, Ann! :) Gleder meg til å se det ferdige resultatet!! Jeg var innom Skeidar en tur i går, og der har de langhåret teppe i grått og litt sølv til rundt 1000-lappen, men det var firkantet altså... Men du kan jo ta en titt hvis du har en Skeidar-butikk i nærheten. Kan jo være de har runde også.
Lykke til videre med prosjektet, og ha en riktig god påske! Hilsen Kjersti

Ann sa...

Tusen takk for nyttige råd!
Huff, de stikkontaktene ja, jeg vet, men jeg liker ikke tanken på at de skal stå åpne, uten deksel. Tenk om jeg snubler og presterer å få fingrene inn i dem mens jeg holder på å male, eller at ungene skulle finne på å røre dem. De gjør jo aldri slikt, men enn hvis... jeg tenker kanskje "enn hvis" litt for ofte, men det føles tryggere å heller maskere dem med maletape. Finishen blir bra likevel om de maskeres nøye og jeg bruker litt ekstra tid rundt disse med minirull/pensel. Men takk for tipset!

Skeidar er like i nærheten, skal ta meg en tur dit i ettermiddag for å se! Takk for tipset!

Ha en fin dag begge to! :)

Klem, Ann.

Ingunn sa...

Lunt langhåret teppe synes jeg er så fint. Går det bra med prosjektet Ann?

Klem fra en spent Ingunn