lørdag 27. februar 2010

Skattejakt på et gammelt loft!

I dag har jeg vært på skattejakt på et gammelt loft! Det vil si, ikke hvilket som helst loft og selve loftet er ikke så gammelt heller. Det er mamma og pappa sitt enorme garasjeloft jeg har vært å besøkt. Selve garasjeloftet er ikke så gammelt, men det er spekket med eldgamle ting og de mest vidunderlige gamle gjenstander: Fat, møbler, bilder, 200 år gammelt butikkinventar fra oldefars butikk og alt mulig annet spennende som har tilhørt oldeforeldrene mine, -enkelte ting også tipp-oldeforeldrene mine! Mamma og pappa har tatt i bruk mange flotte gamle familieskatter i hjemmet sitt, men på garasjeloftet har de "overskuddslageret", som pappa så fint formulerte det.
Garasjeloftet er nærmere 100 m² stort, så her er det mye spennende må vite! ;) I dag tok jeg mot til meg og spurte min kjære pappa om det var noe spennende til overs der oppe som han og mamma ikke har tenkt å ta inn i huset, og han svarte at det fremdeles var fullt der oppe, og at det de nå ikke hadde tatt inn i huset, det kom nok aldri inn, og så ga han meg portåpneren og sa at vi (jeg og lillemor) var hjertelig velkommen til å gå på skattejakt der dersom vi hadde lyst! Om vi hadde lyst???! Milde himmel!

Vi tok med oss garasjeportåpneren, dro på garasjeloftet og der ble vi i nesten tre hele timer! Og dere kan bare ikke forestille dere hvor mye vakkert vi fant der!! Jeg samlet sammen en haug med forskjellige ting, og så måtte vi hente mamma. Pappa er som pappaer flest, de skjønner kanskje ikke alltid helt hva mor skal med alt nipset hun samler på, så jeg tenkte det nok var best å spørre mamma først om det var greit at jeg stakk av med alle disse spennende gamle tingene jeg hadde funnet på loftet, -og det var det!! (Tuuuusen takk til mamma og pappa ♥ !!)

Ikke en gang bruktbutikker har det utvalget mamma og pappa har på garasjeloftet sitt; Møbler av alle slag, porselen, malerier og pyntegjenstander i alle varianter! Så mange nydelig gamle ting! Jeg fant et bord jeg skal ha i lysthuset (vinterpaviljongen vår som nå i sommer skal forvandles til en idyllisk sommerstue), men det står fremdeles igjen på loftet, det skal jeg hente til våren. Dagens skattejakt resulterte i mange spennende gjenstander, ikke møbler, og den første gjenstanden jeg vil vise dere er en gammel vinballong med all sin opprinnelige sjarm intakt!

Jeg valgte å bære den gamle vinballongen rett inn i stuen for å ta bilder av den, uten å vaske den først! Jeg vet ikke om jeg får meg til å vaske den! "Mamma da!!", sa lillemor, og så hardt på meg... Selvfølgelig må jeg jo vaske den, men er den ikke flott med 50-100 år gammelt støv på da? Den minner meg selvsagt om Italia og Piemonte, men den er tydeligvis fra Trøndelag (?)... i hvertfall har innholdet vært produsert i Trøndelag ifølge den antikvare merkelappen som henger på. Nydelig den lappen også! Jeg må få rengjort vinballongen uten å ødelegge lappen. Jeg skal ha vinballongen til pynt, ikke i bruk, så det hele trenges ikke å steriliseres, men jeg må ha den ren, for planen min er å ha den i spisestuen, eventuelt i lysthuset, til pynt.

Fargene er fantastiske, og kontrasten i forhold til alt det ren, hvite, "perfekte" er like så! Jeg elsker slike gamle ting, ting med særpreg, karaktér og "sjel"! Og jeg gleder meg veldig til å vise dere neste ting, -kanskje allerede i morgen! :)

Ha en fortsatt fin kveld!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


Flere detaljer i vårt hus finner du her: "Detaljer i mitt hus - Details in my house".

11 kommentarer:

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Å for nokre flotte tima du må ha hatt på det loftet!! Er nok dei fleste interiørbloggars drøm å gå amok på eit slikt loft!!

Vinballongen var superskjønn!! Ein skatt!! Både med og uten støv☺

Nyt kvelden!!

Klem M♥

Tina - Oppussing og Drømmer sa...

Så stilig! Ordentlig gøy å komme over slike loft/kjellere med mange gamle skatter:)

Ha en fin lørdagskveld!

Klem Tina:)

På landet sa...

Ååå høres gøy ut, heldig du.Blir spennende å se hva mer du har funnet på din skattejakt.

Ha en forsatt fin helg.

Emmas utsikt sa...

Naaaah! For en heldiggris du er! Si fra hvis de skal ha garasjesalg! ;)

Hide Gard og Glasdesign sa...

Spennande å gå på skattejakt.Ha ein fin kveld.

Veronica

Minka sa...

Så utrolig gøy dette hørtes ut, himmelriket ja...Så heldig, snill mamma og pappa du har. Vinballongen var herlig..klems..

Ann sa...

Ja jeg hadde det utrolig gøy på loftet! Koste meg skikkelig blant alle de gamle tingene, må vite! ;) Koselig å se at det er flere enn jeg som liker å gå på skattejakt!! :)) Tusen takk for alle de hyggelige kommentarene!

Ha en fin kveld videre!

Klem, Ann.

Anonym sa...

Nyydelig. Sånne ting er bare ikke å få tak i noen steder. Heldig er du :)
Gleder meg virkelig til å se hva annet spennende du har fått tak i :)

hilsen Pernille.

Lunalei ;-) sa...

Det høres jo helt fantastisk ut å kunne gå på skattejakt i et så svært garasjeloft! Herlig! Kos deg med skattene - vinballongen var virkelig flott!!!
Klem fra Lunalu

Ingunn sa...

Så heldig du er. Flott å se engasjementet ditt Ann.

Ha en fin uke.

Klem ingunn

Ann sa...

Takk for så mange koselige tilbakemeldinger!!

Ha en fortsatt fin kveld! :)

Klem, Ann.