lørdag 30. januar 2010

Sommer med Pottery Barn

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 14 nydelige bildene som du ser her i dette innlegget tilhører den amerikanske interiør- og møbelkjeden Pottery Barn. (All 14 of these beautiful photoes shown in this reportage belong to the highly respected American interior- and furniture company Pottery Barn).

Sommeren synes kanskje litt langt unna, men i overmorgen er det vi i februar og i mai er snøen meltet, krokusen kommet opp og trærne har begynt å dekkes med grønne friske små blader, så det er egentlig ikke så lenge til! :)
Jeg er, som de fleste av dere som leser Glassveranda regelmessig antagelig for lengst har skjønt, et sommermenneske! Jeg elsker sommeren og alt det sommerlige, og er ikke glad i snø, holke og kulde. Snø og kulde er vakkert sett fra vinduet eller fra spaet i badepaviljongen med varmt boblende lavendelduftende vann opp til haken, men jeg liker ikke å stå med bena plantet i snøen, liker ikke å gå på ski, og for meg er det helt ubegripelig at så mange drar til fjellet for å oppsøke snøen helg etter helg. Men, på samme måte er det kanskje litt ubegripelig for dem hvorfor jeg bruker den nydelige vinteren, det flotte skiføret, til å drømme om sommeren!
Når vårsolen begynner å varme, kan jeg godt sitte ute på terrassen å kose meg i solveggen, og gjerne i timesvis! Men da er terrassen tørr og snøskavlene på trygg avstand. Da planter jeg påskeliljer og krokus i krukker og fat, og sitter tørt og behagelig og ser på snøen. For visst er den vakker! Jeg har bare aldri følt at den var ment for meg! Det er hyggelig at mange setter pris på den, men var det opp til meg kunne vi godt hatt 25 varmegrader og steiksol hele året, -unntatt uke 51, 52 og 53, da er det jul og i julen vil jeg selvfølgelig helst ha 5 kuldegrader og en halv meter glitrende hvit nysnø! ... stakkars værgudene! :)
Jeg bruker ikke bare vinteren til å drømme om sommeren, jeg bruker den også til å planlegge sommeren. Sommerferien ja, men det er ganske fort gjort. Men jeg planlegger hva jeg skal plante, når, nye blomsterbed, små snekkerprosjekter, maleprosjekter, byggeprosjekter, -og nå har jeg fått for meg at det hadde vært hyggelig å lage takoverbygg over en større del av terrassen vår! Men skal vi da utvide terrassen? Eller skal ikke takoverbygget trekkes lenger ut enn at vi også kan sole oss der? Vil dette skygge for mye for sollyset som i dag stråler inn spisestuevinduene våre? Kanskje vi heller skulle gjøre dette på østsiden av huset? Vi har alt i alt bra nøyaktig 100 m² terrasse som omgir huset vårt, men den som er mest brukt er helt klart sør-vestterrassen ettersom det er her solen skinner om ettermiddagen og kvelden. Denne helgen tenker jeg på terrassen, lysforhold m.m., neste helg er det sikkert et helt annet uteroms-prosjekt jeg spekulerer på. Jeg skulle bl. a. hatt et fungerende grønnsaksbed!...De fleste idéene forkastes, men av og til dukker det opp en og annen genial løsning som bare gjennomføres. Det gjør ikke noe at de fleste og villeste idéene aldri settes ut i livet, -jeg koser meg når jeg planlegger! :))

Håper du finner inspirasjon i disse stemningsfulle sommerbildene fra Pottery Barn. De har så mye lekkert i sitt sortiment, men dessverre er det i hvertfall foreløpig slik at Pottery Barn kun leverer i U.S.A og i England.

Pottery Barn sin nettside er uansett verdt et besøk! Her vil du finne mye flott inspirasjon og mange gode idéer til hjemmet ditt! Pottery Barns komplette vareutvalg og generell informasjon om selskapet finner du her: Pottery Barn.

Ha en fortsatt fin helg! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.


Dersom du enda ikke har blitt "medlem" av Glassveranda sin Facebook-side enda, og du er en av mine kjære lesere som er innom Glassveranda regelmessig og som i tillegg er aktiv på Facebook, håper jeg selvfølgelig at også du vil bli "medlem" av Glassveranda sin Facebook-side, og at du kanskje også vil foreslå denne Facebook-siden for dine venner på Facebook. Ta gjerne en titt på den her:

3 kommentarer:

Emmas utsikt sa...

Tusen hjertelig takk! Kjempeglad ble jeg. :D

Og også stort takk for alle fine bilder du viser. Stor inspirasjon og glede.

Det var også veldig gøy å lese mer om deg.

Klem
Emma

Merete sa...

Hei igjen Ann! Eg er også sommarmenneske. Kan tolerere vinteren fram til nyttår, men så er sjarmen over. Eg er ein telemarking i nordnorge og er fullstendig fasinert av lyset. Hvis du vil oppleve ekte julestemning så finn du den aller vakraste her. Men om eg er begeistra for mørketida så er ikkje fasinasjonen for lyse sommarnetter noko mindre. Sommaren her er bare uendeleg vakker. Lange, kvite sandstrender, tukis hav, kvite og blå fjell. Grønn skog og ein uendeleg himmel.Gyllen sol om natta mot rosa fjell. Har lest dine innlegg om turkis med stor interesse. Livet uten turkis ville vore trist. Men som interiør kun i små doser. Turkise gardiner (einsfarga) f.eks syns eg blir for mykje. Men turkis glass, bilder o.l er ein sikker vinnar. Det klare, friske og innbydande med fargen gjer den til min favoritt. Og turkise sommarklær kombinert med kvitt er det eg helst har på meg ein sommardag. Ang. forberedelse av sommaren; denne høsten har eg planta blomsterlaukar i potter for fyrste gong. Gjett om eg gledar meg!
God helg frå Merete

Karna sa...

Åhhh det er så mye fint å drømme seg bort i, lengter meg syk etter våren, er så lei kulde og sne....Vil begynne å nyte kvelder og ettermiddager i hagen jeg nå....men det går den veien så det er vel bare å vente tenker jeg!