søndag 20. desember 2009

Julestemning i min spisestue

Hele kommende uke vil jeg blogge julestemning fra eget hus. Nå er det virkelig julestemning hjemme hos oss, - i hvert et hjørne! Jeg tør påstå at ikke mye i denne verden er vakrere enn et julepyntet hjem! Det er forskjellige måter i pynte på, selv pynter jeg med forskjellige farger og materialer fra rom til rom, og i dag vil jeg gjerne vise dere spisestuen. Det vil si, skjenken i spisestuen.

Skjenken i spisestuen er pyntet i antikkhvitt og sølv, klart glass, krystaller og kvister dekket med store asymmetriske sølvglitterflak. Noe matt, noe blankt, noe nytt, noe gammelt. Jeg har tatt mange bilder i dag for at du skal få kjenne litt på julestemningen i spisestuen vår du også! :)

Jeg har nylig kjøpt en bordlampe i lys elfenbenshvit med antikkhvit skjerm som skal stå på skjenken hele året, ikke bare i julen. Det henger små blanke krystaller rundt skjermen, som matcher lysekronen i spisestuen vår. Denne gjør at skjenken nå er bedre opplyst og gir interiøret et varmere, mer gyldent, preg. Lyset var mer "sotete", skyggelagt, her tidligere, men nå ble det mye vennligere, ikke så hardt. Dette matcher dagligstuen vår bedre. Spisestuen ligger vegg i vegg med dagligstuen.Oppå bestefars gamle lysestaker av tinn hviler en hvit keramikkengel, nedenfor noen flere. Et flere hundre år gammelt trau står i et plexiglass-stativ for tallerkener ved siden av den nye bordlampen. Dette har vært i familien i generasjoner.De store kvistene dekket med store asymmetriske sølvglitterflak og pyntet med blanke og matte sølvkuler står i en stettvase av klart glass.I bunnen har jeg lagt noen sølvkuler tilsvarende de som henger på kvistene. Det henger også et par enkle reinsdyr i sølvfarget metall på kvistene. Enkle, men dekorative.
Det er to ting som skiller seg ut blant alt dette sølvfarvede og blanke, og det er en kullsort glassengel med detaljer i klart glass og gull, samt et juletre av heltre, dekorert med detaljer i gull og olivengrønt. Dette treet er noe av det vakreste jeg eier, så jeg har derfor valgt å vise dere mange detaljbilder av dette treet. Visst er det flott? Jeg synes treet er aldeles nydelig!

Denne adventsstaken, antikkhvit, vintageslitt og med klare glasskrystaller passer helt perfekt i spisestuen vår! Den er så vakker der den står foran det gamle vinduet med avflasset maling, og det store snøfnugget i klart, transparent, glass. Igjen er det kontrastene som fasinerer. Massivt treverk, gammelt, slitt, i kontrast til nytt, klart, skinnende lysreflekterende glass. Vakkert! Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for gamle vinduer.
Fugleburet som noen av dere kanskje husker fra i sommer, er julepyntet med et reindyr av den samme sorten som de to som henger i de glitrende sølvkvistene. Jeg synes dette fugleburet med kubbelys i er nydelig, og jeg hadde ikke lyst til å sette det bort i julen, og på denne måten er det en naturlig del av den julepyntede spisestuen vår.De sølvfargede kristorn bladene av metall har fått plass i en stettskål av klart glass på et metellfat på skjenken. I julen vil disse bli lagt på duken på spisestuebordet som borddekor under julemiddagene, og når de ikke er i bruk der er de virkelig dekorative der de ligger i stettskålen. Alternativet hadde vært å legge dem i skuff når de ikke er i bruk, men jeg synes de er for vakre til å gjemmes bort. Julen er kort, og vi må nyte synet av alt dette julevakre så lenge det varer!
Håper du får en fin start på den nye uken! Nå er det bare dager igjen til julaften! Kos deg, enten du allerede har fått juleferie eller må jobbe noen dager til! Nå er det like før!!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Glassveranda sin Facebook-side finner du den her:
Interiørbloggen Glassveranda på Facebook. Nå er mer enn 7o flotte damer og menn "medlem" av denne siden!! Det er kjempehyggelig!!! :)) Til alle dere: Tusen takk for helt uvurderlig drahjelp for å gjøre Glassveranda bedre kjent blant hus- og interiørinteresserte på Facebook! Og til deg som enda ikke er med: Du er hjertelig velkommen du også! :)

6 kommentarer:

Inga sa...

Dette så virkelig elegant ut!

Ha en riktig fin jul og kos deg med fridagene som kommer.

Klem

Tina - Oppussing og Drømmer sa...

Nydelige bilder Ann. Hærlighet så flott du har det! Fikk orden på PC'en...ble fikset på fredag. Det var IT gutta på jobben som fikset:) Jeg har riktignok kjøpt meg en ekstern harddisk...og hadde tatt de fleste bildene over. Likevel var det endel jeg ikke hadde rukket å ta back up på. De fikk ut ALT...t.o.m. all mailen. Deretter hjalp de å lage en GJENNOPPRETTINGS disk, og maskinen måtte så bli innstallert på ny. Jeg må også lage meg en back-up disk av selve oppsettet...slik at om det skjer igjen, så vil jeg ikke miste alle programmer som er lastet ned;)Godt å få PC'en tilbake!...men jeg har faktisk fått god tid til å hekle og sy mens jeg var uten PC...så "det er ikke så gale, at det ikke er godt for noe" ;)
Back -up av bloggen ja...det har jeg ikke tatt faktisk...det må jeg få gjort også:)

Ønsker deg og dine en riktig god jul.

Klem Tina

adales verden sa...

Såååå nydelig, jeg tok juleferie i dag ..håper min stue snart ser bloggbar ut. Må inn med noe rødt, fordi mann og barn har ikke blitt bitt av den ....hvite bølgen i samme grad som mor..
Du har en av de fineste bloggene jeg vet derfor ble jeg såå glad når det lå komentar fra deg;)
Ønsker deg riktig herlig juletid!
Klem fra Anniken

Crinoline sa...

Hei,Ann.Elegant og nydelig pyntet på skjenken. Fant også en liten overraskelse,nemlig det gamle vinduet.Likte godt denne blandingen.Ønsker deg og dine en riktig god jul.Vi "snakkes" på nyåret.Klem

Elin sa...

Så gjennomført og lekkert pyntet at det er en fryd ! Liker så godt at du blander det gamle med nye ting og likevel så samstemt.....ser krusedullene går igjen, tilogmed i den lille sorte engelen.

Tusen takk for de fine kommentarene inne hos meg, de varmer virkelig !!
Ha en koselig julehøytid !
Klem

Kjolesnekkern sa...

Hei Ann, nå har jeg kost meg nedover siden din og så mye fint du ahr laget istand til jul! Kejmpefint det hvite treet, og med polert gulv og lys, vakkert!!!! Takk for titten denen gang også, klem