lørdag 12. desember 2009

Den store bake- og fikse-ting-til-jul dagen!

I dag er det den store bake- og fikse-ting-til-jul-dagen hjemme hos oss, må vite! Jeg hadde en myk start på dagen, med en halv time i IR-badstuen, men etterpå har det vært full juleaktivitet i huset! Vi lagde en stor trolldeig i morges og har "bakt" hele fire brett med 3-5 mm tykke trolldeigfigurer og trolldeigkaker som nå er i ovnen for steking. Hele familien har bidratt, og vi har kost oss skikkelig sammen; skravlet, hørt på julesanger, sunget julesanger og spist lørdagsgodteri! Når trolldeigfigurene er ferdige skal de males, men det tror jeg kanskje ikke blir før i morgen. Når de er helt ferdige skal dere få se bilder, enten dere vil eller ikke! ;) Trolldeig var vel noe de fleste holdt på med for 20-30 år siden, siden gikk den mer eller mindre i glemmeboken, men jeg håper trolldeigen får en ny renessanse for dette var virkelig kjempegøy både for liten og stor!

Vi har også bakt kokosmakroner i dag, eller snøballer som ungene kaller disse kokosmakronene, - og de ser jo egentlig ut som små snøballer.

Når kokosmakronene er ferdig stekte drysser jeg litt melis over dem, og legger hver og en av dem i hver sin muffinsform. Jeg synes de ser ekstra lekre ut når de presenteres på denne måten. Når jeg serverer dem i julen setter jeg snøballene i muffinsformene sine på et etasjefat. De er ikke bare gode, men også utrolig vakre der de står på bordet når julegjestene kommer. Jeg begynte å servere dem i muffinsformer for ganske mange år siden, og fikk så mange positive tilbakemeldinger på denne idéen at det har jeg gjort siden. Tenkte derfor jeg ville vise dere disse kokosmakronene, kanskje er dette en idé som flere kan ha glede av.

Vi har også bakt rundstykker i dag, så dette ble en produktiv dag! Det er så fint med slike dager når men føler at man virkelig har fått gjort noe og alt har gått på skinner! Skulle ønske jeg var like effektiv bestandig!

Vi la til og med inn en bakepause for å pynte ungene i farmorstrikkede ullgensere og nisseluer, så gikk vi ut på trappen og tok julebilder av ungene! Ungene sto helt stille, så rett i kameraet, belysningen var perfekt og ungene var smørblide, -bildene ble knallbra! Mammas flinke små supergull! Så nå er også julekortene ferdige i løpet av en dag eller to. Noen dager er nesten for gode til at jeg tror det er sant! Åh er det ikke herlig at slike dager finnes?

Senere i kveld blir det kokkeléring sammen med min kjære. Men hva skal vi lage? Hadde vært spennende å prøve noe helt nytt! Har du et forslag? Noe du vet er kjempekjempekjempe godt? Forslag mottas med takk! Litt ny inspirasjon i matveien er aldri å forakte! En ting er i hvertfall helt sikkert: Etter at vi har spist, skravlet og lyttet til musikk i kveld skal vi ut i spaet! Jeg kjenner at det trenger jeg virkelig etter dagens innsats!

Ønsker deg og dine en fortsatt fin kveld!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Dersom du enda ikke har blitt "medlem" av Glassveranda sin Facebook-side, og kunne tenke deg å være med, så finner du den her: Interiørbloggen Glassveranda på Facebook.
Flere bilder fra kjøkkenet vårt finner du her: Kjøkken - 12 m²

4 kommentarer:

Hanna sa...

Så mycket gott.
Hanna

Anonym sa...

Hei !
De kokosmakronene så virkelig lekre ut. Deler du oppskriften ?
Hilsen Irene

Anonym sa...

Fantastisk!
Kokosmakroner i muffinsformer! MED MELIS!!!
Hvor tar du det fra?

Lekkert er det i alle fall. Kommer til å stjele den ideen, bare så du vet det ;-D

mvh, Sissel

Ingunn sa...

Så flink du er. De bollene så gode ut!!

Klem og ha en fin-fin søndag videre.

Ingunn