tirsdag 15. desember 2009

De kjære juledukene mine

Jeg har lett etter noen hvite, enkle, stilfulle juleduker til dagligstuen i årevis. Jeg hadde klart for meg hvordan de skulle se ut, så det var ikke helt enkelt å finne det jeg ville ha, men i fjor fant jeg dem endelig! De er lys, lys cremehvite, med noen enkle broderte gullsnirkler, og jeg synes de er nydelige. Det var med tungt hjerte at jeg la dem bort etter at julen var ferdig i fjor, og du skal vite gjensynsgleden nå var stor! Endelig kunne jeg stryke dem og legge dem på bordene i dagligstuen igjen!

I tillegg til den store duken, fant jeg noen lange løpere til skjenkene og det store konsollbordet i dagligstuen. Tekstilene er like, men mønstreret i løperen er litt annerledes enn mønsteret i den store duken. Det er ikke lett å se, så jeg hadde utrolig flaks! Nå blir det 100% julehus hjemme hos oss. Svigermor kommer på besøk til helgen, og så nært jul er det hyggelig med full julestemning i hjemmet. Vi pynter og planlegger hva vi skal spise. Svigermor reiser igjen etter helgen, så vi skal lage en liten førjulsmiddag, med alt tenkelig julemiddag-tilbehør. Det blir hyggelig.
Det er en annen ting jeg har lett etter i årevis. Jeg har det med adventsstaken som med vedkorgen, jeg har aldri funnet en som jeg syntes passet inn i dagligstuen vår. Det selges adventsstaker i alle tenkelige, og utenkelige, varianter. Jeg fant Vedkorgen i mitt liv nå i sommer etter ti års leting, og jeg var optimistisk og helt bestemt på at jeg i år også skulle finne Adventsstaken i mitt liv. Det lyktes jeg ikke med, og også i år ble løsningen derfor fire kubbelys på et fat.

Har du en adventsstake du er svært fornøyd med? Har du en blogg? Har du bilde av den på bloggen din? Da er du mer enn hjertelig velkommen til å legge en link til bildet ditt nedenfor! Alle forslag mottas med takk! Kanskje er det flere enn jeg som fremdeles leter etter den "perfekte" adventsstaken.
Ungene gleder seg selvfølgelig veldig til farmorbesøk! Juleavslutningen på skolen, julaften og farmorbesøk, - det er alt de har snakket om i ukesvis nå. Farmor gleder seg også. Det er sikkert ikke helt enkelt å bo så langt unna barnebarna. Jeg håper inderlig mine barn blir boende i nærheten av oss når de vokser opp! Alt annet er nesten utenkelig! Dessverre er dette ikke noe vi som foreldre helt rår over. Sukk mitt hjerte... - og stakkars farmor!

Jeg gleder meg så veldig til jul, og nå er det ikke lenge igjen! Jeg synes juleforberedelsene er like koselige som selve julen, så jeg skal nyte hvert minutt av de siste dagene frem mot jul! Håper du har en fin førjulstid du også, og at du tar deg tid til å kose deg midt oppi alt som "må" gjøres!

Ha en fortsatt fin uke! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

4 kommentarer:

Merete sa...

Hei og takk for nye fine bilder. Dei dukane er nydelege og heilt i min juleduksmak. Lyse og lekre. Ang. adventsstake så er det neimenn ikkje lett å finne den ultimate. Dessuten skifter jo trendane. Eg har sjøl sett på Rosendahl sin. Sender deg ein epost med bilde. Den ser mykje finare ut i verkelegheita enn på bildet! Trur den kan bli ein tidlaus ein. Dessuten matchar den all den andre fine julepynten frå Rosendahl. Ellers er det kvelden for å puste ut etter at gaver er sendt rundt om til heile landet, deilig! Mvh Merete

Emmas utsikt sa...

Ja her er det og langt til mormor, 50 mil. Og både barnene og hun lengter etter hverandre. Men snart far vi!

:)

Kjolesnekkern sa...

Hei, ja nå nærmer jula seg og dukene skal snart på pass. Jeg likte så utrolig godt inngangpartiet dit også,-nydelig. Jeg er også eier av skyttengler, har to i paviljongen, herlig! God uke fra Marianne:-)

Elin sa...

Så flotte duker...de hadde passet her hos meg også. Jeg har nemlig Rosenthal glass og hvitt servise med en smal gullkant og slike snirkler langs kanten.
Kan jeg spørre om hvor du har kjøpt disse dukene ?

Ellers kjenner jeg meg igjen i å gå i årevis å lete etter akkurat den rette tingen. Adventsstake har jeg ikke funnet ennå. I år har jeg bare satt kubbelys med tall på oppå peishyllen. Det fatet du har satt lysene dine på var jo helmaks...kunne jo bare feste noen tall på du også.
Ha en koselig førjulstid.