fredag 18. september 2009

Hva gjør akkurat deg glad? DU ja! Jeg utfordrer deg!

Dette er et viktig spørsmål som de fleste ikke tenker så nøye over i hverdagen, men klarer akkurat DU å nevne 3 ting/hendelser som har gjort deg glad den siste uken?

Du lurer sikkert på hvor jeg vil hen med dette? Jeg leste nettopp på en av bloggene her i Blogglandia, ikke en interiørblogg, om en kvinne på 34 år som synes alt ser helsvart ut for tiden. Hun har hus, jobb, mann (også i jobb), barn, bil og hytte. De er alle friske og har det bra, men hun er aldri glad lengre! Hvordan kan dette skje? Hun må underveis ha glemt hvor mye det er å glede deg over i hverdagen, både små og store ting/hendelser. Jeg ble derfor inspirert til å gi deg og alle andre som leser dette en liten utfordring: Hva gjør akkurat deg glad?

Så håper jeg at mange, mange tar seg tid til å skrive noen stikkord eller linjer om dette! Tenk om bare fem stykker klarer å svare på dette?! Det blir jo nesten deprimerende, heller enn oppmuntrende, så sett i gang å skriv! Hva gjør akkurat deg glad? Hjelp meg å lage en lang og spennende liste til oppmuntring og inspirasjon for alle dem som har glemt hvor mye det er å glede seg over i hverdagen!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

17 kommentarer:

the Folding chair sa...

Å se på datteren min, og alt det rare hun gjør og sier må være nr. 1 på lista mi.

Det var utrolig deilig solskinn flere dager denne uken, det var virkelig til å bli glad av, hvor enn triviellt det er å snakke om været.

Og å få post synes jeg er kjempegøy, jeg blir alltid glad når det kommer pakker - selv om jeg har kjøpt dem selv :)

Hilde Heimdal sa...

Utenom de jeg er veldig glad i så er det troen min som gjør meg glad, som holder meg oppe gjennom vanskelige ting i livet :)

Etter jeg ble kristen fikk jeg en ny glede og fred i hjertet som jeg aldri hadde kjent før, og den har holdt i gjennom alt :)

Viktig ta vare på de små øyeblikk, de små verdifulle ting.

Jeg gleder meg også over alle de flotte oppmuntrende kommentarene jeg får her inne :)

Må du fortsatt ha en strålende helg :))

Klem Hilde

Lindas hus sa...

Denne utfordringen må jeg bare bli med på...ettersom jeg er inne i en tøff periode selv!Datteren min gjør meg glad. Og begge hundene mine gir meg mye glede og selskap. Jeg hadde ikke klart meg uten dem! Tv programmet 4 stjernes middag (på tvnorge)gjør meg glad om dagen! Og når solen skinner ute i det deilige høstværet! Og ikke minst å få kommentarer på bloggen min:D Ha en kjempe deilig helg! Linda

ChezJeanette sa...

Jeg lærte av en coach for en del år siden at man skal fokusere på de bra tingene i hverdagen. Og jeg merket hvis jeg var litt nede, så hjalp det rådet. Han sa nevn 3 ting hver dag som du er takknemlig for.
1. mine barn som gir meg utfordinger og glede
2. jeg har et hjem jeg blir mer og mer fornøyd med
3. det nydelige deilige høstværet vi har hatt idag og de siste dagene.

Det var mine 3 ting idag, men jeg vet jeg har mange flere ting på listen som jeg kunne skrevet opp, men han sa det er lurt å stoppe med 3 ting. (i tilfelle det var vanskelig å komme på 3 ting en dag så blir man bare deprimert av det, hehe. Hvis man har flere enn 3 ting hver dag så er man virkelig rik i livet :-)

prinsesselinn sa...

oj, ja slike ting er viktig,

1; da tantebarn kom løpende og omfavnet meg og hadde savnet meg etter to uker i syden, smeeeelt.

2; da jeg så den Nye chanel filmen som er så vakker og inspirerende,

3 ; da det gikk opp for meg at det er KOMMENDE mandag jeg har min siste ferieuke;) altså fri HELE neste uke.

og ser du ; selv om jeg elsker ting og stæsj så er ingen av gledene materalistiske..

ha en nydelig helg.

Jannicke sa...

For en fin utfordring.. og herlig musikk hos deg også..
Får lyst å være her lenge ;o)
3 ting som gjorde meg glad denne uken :
*En tekstmelding fra min mann om at han savnet meg (etter en dag borte ;)
*En tur i kveld med en hund jeg passer - været og lyset var bare helt herli..
* Takknemlighet fra en pasient etter at jeg tok meg ekstra god tid for nettopp henne..

Takk for at du fikk meg til å tenke på dette..

Klem J.

Kaoskontroll sa...

Oisann! Dette fikk meg virkelig til å tenke, for jeg stresser så mye for tiden at det å GLEDE SEG nok har kommet litt i bakleksa. Men nr jeg tenker over det;
1. Jeg har noen fantastiske unger, og deres smil og klemmer lyser opp hver eneste dag.
2. Jeg har en fantastisk familie, og uten deres hjelp til oppussing, pakking og bæring hadde det ikke blitt noen flytting på meg, ennå iallefall.
3: Jeg flytter inn i nytt hus i morgen. Nå skjer det faktisk... endelig! Bare en dag igjen.:)

Tomines hjem sa...

hiver meg på:
1. Jeg har en mann som jeg elsker og ikke vil bytte ut..
2. Jeg har friske barn uten alvolige sykdommer
3. Jeg er meg!! og da er jeg heldig da, med min flotte familie, mine herlige venner og en jobb jeg trive godt i..
Jeg er i bunn og grunn veldig lykkelig, og jeg er flink til å minne meg selv på hvor heldig jeg er...
Flott innlegg.. og tusen takk for de søte hilsner du ga meg.. Ingen dum regel du lever etter nei! Ha en deilig helg!!

Marta - livet på landet sa...

For en flott utfordring!
Og en viktig påminnelse - det er så lett å glemme alt man har å glede seg over!

Mine tre ting blir:
1. Sønnen vår på to år! Mange ganger om dagen kommer han spontant springende til meg og klemmer og kysser meg! Jeg er så glad i han at det noen ganger gjør fysisk vondt!
2. I går var jeg på ultralyd og fikk se babyen i magen! Jeg har ikke et problemfritt svangerskap, men å se at det lever og vokser et barn inni magen, minner meg på at det er verdt alle plagene!!
3. Jeg har en mann som jobber døgnet rundt for å få huset vårt ferdig! Han står opp kl. fem hver morgen, og etter jobb går han i huset og jobber der til sene kvelden!
I tillegg stiller familien min utrolig mye opp for oss!

ralfefarfars paradis sa...

Kjempefin utfordring;)
For meg gjelder det å gjøre mine gleder enkle, jeg er glad for at vi nå kan være sammen som en familie igjen, jeg er glad for at jeg kan være hjemme i mitt eget hus- rett og slett glad for at hverdagene finnes, så er jeg glad for at jeg kan få være kreativ- gjennom å gjøre håndarbeid og gjennom bloggen--og bloggingen har gitt meg utrolig mye;)
Takk for hyggelig kommentar inne hos meg;) Håper du har en riktig fin helg!

Ingunn sa...

Flott spørsmål. Jeg blir glad av:

- å være sammen med min familie
- ordne i hjemmet
- spise med familie og venner
- jobben min (selvom den er litt slitsom og)
- trene
- sove (selvom jeg sover for lite. Ønsker meg en tempur seng! - takk for tipset :)
- naturen
- reiser og opplevelser

Klem og ha en fin helg.

Hilsen en glad blogger nå (har vært på Grefsenkollen og spist nydelig middag med venner)

Line sa...

Morsom utfordring! Når jeg leste overskriften så tenkte jeg at dette var jo veldig lett å svare på da...men svaret kom ikke av seg selv. Jeg tror at hvis man holder seg innenfor trygghetssonen og unngår å utfordre seg selv er det lett å miste gnisten. Selv er jeg gift ,har barn ,jobb og flotte folk rundt meg, men jeg opplevde etter å ha vært gjennom en forferdelig sykdomsperiode at jeg trengte å virkelig kjenne at jeg levde! så av alle rare adrenalinkick så endte jeg opp med å ta lappen for tung motorsykkel og kjøpe en skikkelig rå sykkel..he he Det hjalp ! nå ti år senere må jeg fortsette å utfordre meg selv, jeg må kjenne at hjertet banker litt ekstra hver dag.. for meg er det hesten min og treningen av den som står for det :)

Torill sa...

Heisan ! Har tatt imot din utfordring og laga eit innlegg om glede på min blogg om du vil lesa : tullik64.blogspot.com .
Mvh Tullik

Husdraumen/Anita sa...

Eg er utruleg glad for at eg har fått blitt mamma. Noko eg blir påminna gjennom heile dagen av smil frå sjarmtrollet. (Då må eg og få skyte inn at eg er glad for at eg får vere heime eit heilt år med han, det er inga sjølvfølge i andre land!)

Eg blei glad då det var sol og varmt og fint i går! Herleg med haustvèr.

Eg blei glad då eg fekk til å lage 3(!) middagar frå scratch denne veka. Imponerande for meg som er Toro-pakke-kokk.

Dette var eit utruleg flott innlegg. No kjem eg på mange mange fleire ting som gjer meg glad! Men eg får vel stoppe med dei tre;)

SMil frå Anita

Ann sa...

Tusen hjertelig takk til dere alle sammen som at dere tok utfordringen og engasjerte dere i dette innlegget! Jeg har lest alle kommentarene deres og er... virkelig helt rørt her jeg sitter! Dere er bare helskjønne alle sammen! For noen vidunderlige svar!! Det er så utrolig flott å se alt det fine, hverdagslige, som gjør folk glad!

Spørsmålet er kanskje ikke noe de fleste tenker så nøye over, andre igjen har kanskje opplevd ting i livet, sykdom, dødsfall o.l., som har gjort at de i dag er kjempeflinke til å sette pris på hverdagen og alle de små hverdagsgledene som kanskje går andre mennesker hus forbi.

Det å være i stand til å legge merke til, og ta vare på, hverdagslykken er utrolig viktig! Mange går rundt og lurer på hva som egentlig er meningen med livet. Jeg synes Dalai Lama oppsummerte det så fint: "The purpose of our lives is to be happy!" Samme mann gjør oss også oppmerksom på følgende: "Happiness is not something ready made. It comes from your own actions"... noe å tenke på!

Agnes Gonxhe Bojaxhiu - kanskje bedre kjent som Mor Teresa - sa dette om livet:

"Life is a gift, make the most of it.
Life is an opportunity, benefit from it.
Life is beauty, admire it.
Life is a dream, realize it.
Life is a challenge, meet it.
Life is a duty, complete it.
Life is a game, play it.
Life is fragile, hold it.
Life is a promise, fulfill it.
Life is sorrow, overcome it.
Life is a struggle, accept it.
Life is a tragedy, confront it.
Life is an adventure, dare it.
Life is luck, make it.
Life is precious, do not destroy it.
Life is life, fight for it!"

Anne Frank hadde det ikke enkelt da hun og familien lå i sjul under andre verdenskrig, men hun konkluderte raskt med at det å ta vare på hverdagslykken er viktig uansett livssituasjon: "Whoever is happy will make others happy too!" skrev hun i dagboken sin.

Dette er små, men viktige, utdrag fra min egen livsfilosofi. Det som betyr aller mest for meg er kanskje noe Albert Einstein i sin tid sa:
"There are two ways to live your life:
You can live as if nothing is a miracle or
you can live as if everything is a miracle!"

Vi fikk det til! Vi har laget en lang og spennende liste til oppmuntring og inspirasjon for alle dem som har glemt hvor mye det er å glede seg over i hverdagen! Tusen takk for hjelpen!

Jeg ønsker deg og dine en fortsatt fin uke! :)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Ann sa...

Jeg bør kanskje forsøke å besvare dette spørsmålet jeg også :)

1) Jeg blir glad av mine kjære: Jeg blir glad av å se, og være sammen med, ungene mine og mannen min i hverdagen. Enten vi bretter klær sammen på vaskerommet en vanlig onsdag, spiller brettspill sammen med ungene en søndagskveld, eller jeg og min kjære lytter til musikk og koser oss med et glass rødvin på fredagskvelden etter en travel uke og ungene har sovnet friske, kloke, uskadde og lykkelige, mette og nybadede på de rene myke putene sine med favorittkosedyret trygt plassert i armkroken sin. "Vi har det jammen bra!!", tenker jeg da! Jeg blir glad bare av å tenke på min mann gjennom snart 20 år, og de to herlige ungene våre! :) Våre nærmeste venner blir jeg også glad av, samtalene våre, måltidene våre og opplevelsene vi har sammen, enten det er en fisketur på fjorden, en uke på rivieraen eller en steinbakt pizza hjemme på terrassen. "En venn er en som forstår din fortid, tror på din fremtid og aksepterer deg i dag, for den du er"... Slike venner er skjeldne, men de finnes, og jeg er evig takknemlig for at jeg har vært så heldig at jeg har fått også noen slike venner i livet mitt!

2) Jeg blir glad av kunnskap: Jeg blir glad av å få lære nye ting, og det å oppleve positive ting. Enten det er konserter, kunstutstillinger, båtturer, muséer, reiser, god mat, ny musikk, nye urter, vakre farger eller ungenes skoleskuespill! Jeg blir glad av å tegne, lese og skrive. Enten det er blogger eller faglitteratur, filosofi, kunsthistorie eller annen litteratur jeg leser. Jo flere sanser jeg får lov til å ta i bruk, desto gladere blir jeg!

3) Jeg blir glad av å leve sakte: Det å få lov til å bare være hjemme en hel helg, uten å ha planer. Bare være sammen, spille Buzz med ungene, ta badstu, trene, tegne litt, blogge litt, vanne blomstene, nyte varmen fra solen, luke ugress i hagen, snekre litt, male en vegg, sove ekstra, soltørke håret i den milde sommervinden, lakke neglene, dra på fisketur eller bare sitte på terrassen i skyggen fra epletreet og lese i en bok alene. Jeg blir glad av å kunne nyte et krus sitronte med litt melk i all enkelhet, mens jeg lytter til de knitrende vedkubbene jeg ser i peisen. Det å ha tid til å se på humlene, høre fuglene, lukte syrinblomstene, hoppe på trampolinen sammen med ungene en fin sommerdag, lage en ekstra god middag, lytte til musikk eller det å kunne sitte ute i spaet på terrassen sammen med min kjære i timesvis og bare nyte stillheten, synet av den glitrende nysnøen og varmen fra vannet. Jeg har med årene blitt ganske flink til det å leve sakte, -øvelse gjør mester! ;)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Ann sa...

Hva gjør DEG glad? Dersom DU ikke har lagt DIN kommentar inn under dette innlegget enda, så er du hjertelig velkommen til å gjøre det nå. Jo lengere vi klarer å lage denne listen, desto bedre er det.

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.