fredag 11. september 2009

Barneselskap!

I helgen skal vi ha barneselskap! Bildet er av lysekronen i spisestuen, her partypyntet i anledning min datters bursdagsselskap tidligere i år. Perlemorballonger i rosa, lilla og rødt, og utallige serpentiner i alle regnbuens farger, i sølv og gull og noen med glitter på! Slikt blir det feststemning av!

Nå i helgen er det min sønn som skal feires. Supertøffe bursdagsinvitasjoner er allerede laget og delt ut, dermed er 20 stk. unge viltre skolegutter og -jenter invitert, og det er selvsagt mammaens jobb å finne ut hva vi skal pynte bordet med, hva vi skal bake, hva vi skal leke, om vi skal ha godteriposer eller Pinata, om godteriposene i såfall skal letes frem ved hjelp av skattekart, eller om vi skal fiske dem, eller...o.s.v.

Så det er bare å hoppe i det, den store styrkeprøven som kommer to ganger i året! Det er så fantastisk morsomt med glade feststemte unger, det å se at de hygger seg og at festen blir like vellykket som ungene selvsagt håper på. Og alt er opp til mamma!

Men mamma er etterhvert blitt ganske proff på det å arrangere av barneselskaper! Så her sitter mamma, og kjenner seg ikke så nervøs lengre, som det jeg gjorde da barna var yngre.

Blått og sølv, sort og hvitt tenker jeg. Temaet kan kanskje være fotball i år ettersom min sønn er en ivrig fotballspiller og ettersom Biler-bilene og Kaptein Sabeltann plutselig er blitt barnslige! Eller kanskje Star-Wars-tema? Jeg vet ikke helt. Jeg ser ikke for meg at jeg skal tegne Yoda på 40 stk. muffins... jeg tror det biir fortball som blir temaet. Fotballmufffins skal jeg nok få til å lage!

Så må vi vel ha en sjokoladekake. Den må være stor! Kanskje jeg kan lage en diger firkantet en med grønn glasur? Da har vi faktisk også en fotballbane! Når jeg tenker meg om så er det jo egentlig kjempegøy å forberede en barnebursdag. Jeg føler meg som om jeg er 10 år igjen, og jeg har de samme sommerfuglene i magen som da vi skulle inn til formingstimen etter langfriminuttet!

Ostekake med gelelokk er kanskje ikke så spennende, med ungene er faktisk veldig glad i den kaken, så kanskje jeg lager en slik også. Og så må vi jo ha is-fontener! Slike raketter som spruter glitrende ild! De er tøffe de! Kanskje de kan stå på fotballbanen, sammen med seigmennene? Vi får se. Da jentungen hadde bursdag satte jeg i år like godt is-fontenene rett på geleen! Småjenter spiser jo bare is, gele, marengs og muffins. Ingenting annet! Men guttene, de spiser det meste av kaker også.

Dette blir aldeles for mye sukker og hvetemel for en mor som liker at barn spiser sunn mediterransk inspirert mat basert på ferske kvalitetsråvarer, og da spesielt friske grønnsaker! Jeg trøster meg med at ungene spiser sunt resten av året. Men det blir noen barnebursdager i løpet av et år! Huff, men jeg har etterhvert innsett at ungene ikke spiser sunne ting i bursdag om de får det servert, dessverre.

Skal vi servere pizza, pølser, pizzasnurrer, kanelsnurrer, baguetter eller osteboller? Eller kanskje jeg skulle prøve noe helt nytt? Taco? Og varme bær med vaniljesaus?

Det hadde helt klart vært enklere å heller arrangere bassengbursdag, bowlingbursdag eller lignende, men min sønn sier at vennene hans heller vil hjem til oss, så da så. Det er jo egentlig veldig hyggelig det, det er jo hans bursdag, og da synes jeg han skal få bestemme. Han hadde heller ikke fått lov til å invitere 20 gjester til en bassengbursdag.

Jeg fikk det plutselig veldig travelt! Jeg må dekke festbordet, har jeg Confetti i hus? Jeg mangler blå kakelys, fotballkopper - helst med lokk - og fotballfat, servietter og ballonger i blått og sølv! Skal vi ha konkurranser? Hvilke da? Da må vi ha noen småpremier... fotballkort kanskje eller Kinderegg til for eksempel tre av vinnerne? Ballonger må festes til portstolpene og inngangspartiet må pyntes! Jeg må løpe!

Ha en riktig fin fredag!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

4 kommentarer:

Lindas hus sa...

Lykke til! Og skjønner godt at vennene til sønnen din heller vil hjem til dere med det lekerommet de har! Ha en fin helg og bursdagsfeiring! Linda

Anette {foreldremanualen} sa...

Så kuult dere har pyntet den lysekronen! :-D
Ønsker dere lykke til med feiringen.

Nooria sa...

Jeg håper du skriver en utførlig rapport etter at du er ferdig :D. Jeg skal ha mellom 10 og 20 seksåringer her om et par-tre uker. Jeg har ikke kommet dit du er som dreven bursdagsmamma ettersom min seksåring er den eldste og det kun har vært to bursdager vi har laget leker og slikt.

Ann sa...

Takk for hyggelige kommentarer! :) Bursdagsfesten ble helt topp! Ungene storkoste seg, min sønn var kjempefornøyd og da er jeg også fornøyd, selv om jeg hadde ringelyder i ørene også dagen etter! :DD Lysekronen ble partypyntet også denne gangen, men i mer guttete farger.

Rapport? Skal se hva jeg får til, -dersom bildene ble fine, skal du få en rapport! :)) Takk for interessen, det er kjempekoselig, og lykke til med bursdagsselskapet! Seksåringene er ikke fullt så kravstore, så det blir nok bra det selskapet uansett skal du se! ;)

Ha en riktig fin uke!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.