onsdag 19. august 2009

Prosjekt Sommerfugl-gardin, før - etter bilder

I entréen vår, på hver side av ytterdøren, finnes to vakre men svært smale vinduer. Jeg kjøpte to pene rullegardiner som jeg tilpasset og hengte opp i disse vinduene, men jeg syntes gardinene ble som to tunge øyelokk i vinduene. Jeg prøvde med flortynne liftgardiner, men med samme resultat. Jeg tok ned alt av gardiner. Heller nakne vinduer enn søvnige, dystre vinduer. En entrée skal være innbydende, lys og lekker, den er selve førsteinntrykket, den skal ønske gjestene velkommen!

Gardinene virket bare tunge og kjedelige, til tross for at de var laget av et lekkert hvitt, lett stoff. Gardinene trengtes egentlig heller ikke, de skulle ikke skjerme mot innsyn, de skulle pynte opp. Likevel, uten gardiner så vinduene nokså nakne ut...

Nesten et år gikk, så kom Panduros vårkatalog i postkassen, www.pandurohobby.no, med alt spennende og rare som det alltid medfører! Jeg finner alltid noe i den katalogen jeg bare MÅ ha, og denne gangen ble det noen esker med små flate metallsommerfugler!På dette tidspunktet visste jeg ikke helt hva jeg skulle bruke dem til, men da postpakken kom og jeg fikk se hvor vakre de var, bestemte jeg meg for at disse måtte henges et sted hvor alle kunne se dem, gjerne et sted hvor vi kunne se dem til daglig, et sted hvor solen kunne skinne på dem, og da ble kom jeg straks til å tenke på de kjedelige vinduene mine i entréen! Kanskje jeg kunne lage gardiner av dem?! Jeg tok fatt på oppgaven med stor entusiasme!
Til vinduer i denne størrelsen trenger du:

25 stk. metall-sommerfugler pr. vindu (Mine vinduer er ca. 25 x 120 cm store).
1 stk. grillpinne pr. vindu.
2 stk. små skruekroker pr. vindu.
1 trådsnelle med transparent nylontråd.

1) Klipp av grillpinnen, slik at den blir ca. 1 cm smalere enn vinduet.

2) Klipp 3 nylontråder. Hver av trådene skal være like lange som vinduet ditt er høyt. Knyt den ene enden godt fast i pinnen. Gjør det samme med alle tre trådene.

3) Skrå opp skruekrokene. Fest de enten i vindusrammen, eller i vindusutforingen, øverst i vinduet.4) Nå har du en grillpinne med tre tråder på i vinduet ditt! Knyt fast sommerfuglene, en etter en, i trådene. Lag rett og slett en løkke, tre inn det ene følehornet på sommerfuglen, og stram forsiktig. Da henger den der. Fordel sommerfuglene litt vilkårlig nedover hver tråden, 8-9 stykker i hver tråd. Når du lager neste tråd, unngå at sommerfuglene blir hengende på linje.

5) La den midterste tråden være lengst. De to ved siden ca. 5-7 cm sortere enn med midterste, men lag gjerne ulik lengde på dem. Se til at det henger en sommerfugl godt festet i enden av hver tråd, og klipp av overskytende tråd.

6) Gardinen er ferdig!


De skjermer slettes ikke for innsyn disse "gardinene", men du verden som de skinner og blinker i både sol- og lampelys! De vakreste entréegardiner jeg noensinne har sett! Jeg burde egentlig filmet sommerfuglene, ikke tatt bilder av dem, for å illustrere hvor flotte de er der de henger. Det viste seg å være svært vanskelig å ta gode bilder av blanke flate ting i konstant bevegelse!

Nå nærmer julen seg, og jeg gleder meg stort over at den nye Panduro-katalogen endelig er her! Jeg må jo ha både vinter- og julegardiner i entréen, og Panduro har helt garantert noe nytt, spennende og rart som kan brukes til å lage disse! Å som jeg gleder meg til det prosjektet!

Entréen kan du lese om under etiketten "En presentasjon av rom i mitt hus ", og har du lyst til å lese om flere små prosjekter så finner du dem alle sammen under etiketten "".

7 kommentarer:

Ingunn sa...

Jeg leste og leste, og til slutt så jeg det nederste bildet ditt av resultatet. Det ble superlekkert. Takk for inspirasjon.

Det er så rart med gardiner. Av og til blir det finere og av og til det motsatte. Da tar jeg alt ned dagen etter selv om familien synes det er fint.

Ha en fin uke, og jeg skal på PH i Karl Johan om et par måneder. Med Linda. Da koser vi oss med langbord, te og jentesnakk og lage søte ting. :)

Klem ingunn

Kjolesnekkern sa...

For en fantastisk idè!!! Og gleder emg til å se julegardinene dine, ja;-) Flott! Klem, Marianne

Lykkeliten sa...

Virkelig nydelig og kreativt.
Gleder meg til å se jule"gardinene" her ;-)

Maliva`s verden sa...

Nei så vakkert,jeg bare elsker sommerfugler.Nå fikk jeg også en idè:o)Klem

Anonym sa...

Det var utrolig artig. Med den stangen over kan man jo egentlig henge litt forskjelling etter sesongen. Ha en fin uke og helg.
Britt Eva

På landet sa...

Hei.
Først må jeg få si at du har et fantastisk hjem, har vært innom å tittet her flere ganger,du må ha et drømmehus.Peisen din er bare så fin, å jeg har lenge ønsket meg en slik.

Så lurt å lage gardiner på denne måten, gøy med noe ikke alle har.

Ha en fin helg

Kjeruben sa...

Å så glømte eg å sei at eg setter pris på at du bruker egne bilder. Skal eg lese ein oppsummering av kva eg finn på andre sine bloggar har eg jo NIB.... Skjønnar jo at det er vanskelig å finne noko nytt å ta bilde av heile tida, men personlig setter eg da pris på at det heller er lenger mellom kvar oppdatering enn at folk fyller på med ting eg alle rede har lese før på andre sider. Så all honør til deg og fortsett med deg :-D