søndag 30. august 2009

Pene halogenpærer til lysekroner finnes!

Ingen grunn til lyspæreangst! Pene halogenpærer til lysekroner finnes/kommer i butikkene!

For det første: Det er i første omgang kun matte/frostede/gyldne glødepærene som forsvinner fra butikkhyllene 1. september. De klare klare forsvinner gradvis innen 2012. Mer om dette finner du her: www.dinside.no

Jakt enke og fotballenke er kjente norske begreper, og Bloggenkemannen, som min kjære selv valgte å kalle seg her om dagen, kjøpte i går noen nye lyspærer til lysekronen som henger i taket i dagligstuen vår. Han kom hjem med den nye typen lyspærer. Halogen stod det på esken...
Jeg skrudde den i, litt lettere skeptisk, men til min store forskrekkelse så jeg ingen forskjell på belysningen fra denne pæren, sammenlignet med de øvrige i lysekronen. Lyset fra pæren er helt likt lyset fra de gamle glødepærene, den kan dimmes på lik linje med glødepærene, så det er ingen grunn til verken å hamstre glødepærer eller å fortvile.

Jeg har tre store lysekroner i huset, og bruker i dag lyspæren Osram twisted klar i samtlige av dem. Det er denne jeg nå har prøvd halogenutgaven av. Se også:
www.osram.com

Ettersom de halogene lyspærene koster dobbelt så mye som glødepærene, håper jeg det er sant at de varer dobbelt så lenge også.
På bildet av lysekronen min har jeg satt en ring rundt den lyspæren som er halogen. De øvrige pærene i lysekronen er vanlige glødelamper. Ser du? Ingen forskjell. Ingen grunn til lyspæreangst. Jeg ønsker de nye energisparende halogenpærene hjertelig velkommen i lysekronene mine!

Lysekronene mine går heldigvis en trygg fremtid i møte, men hva med de runde matte glødepærene som jeg bruker i bordlampene mine? Jeg som har så mange bordlamper! De matte glødepærene forsvinner jo 1. september, og det er jo NÅ, med en gang! Jeg tror jammen jeg skal ta å teste ut det nye alternativet allerede i morgen!...

Lysekronen vist på bildet henger i dagligstuen vår, dagligstuen kan du lese om her: "Dagligstue - 60 m²".

6 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

Heisann! Det var en god nyhet! Jeg så noen slike store pærer på butikken i går, og regnet nesten med at de ville fungere om de bare kom i mignonutgave. Det er jo tdelig at de gjør det, da :)

Ha en fin søndag!

Hilsen Margrethe

Trultemor sa...

Halogenpærer av denne typen har jeg brukt endel av siste året. Jeg har ikke lysekrone da, men...
Jeg liker jo ikke kaldt lys. Men på badet har jeg satt opp en sånn pære uten å ta kuppel på. Den lyser godt (samtidig som den trekker mindre) OG har behagelig lys:)

Om halogenpærene brukes i lamper på vegg der det "slamres" mye med dører, så varer de ikke lengre enn vanlige pærer desverre.

Mette sa...

Hei! Takk for informative innlegg om lyspærer! Det har jo faktisk litt å si å få en god erstatning for de gamle, særlig med tanke på hvilket lys de gir...Jeg foretrekker det litt varme lyset, nemlig. Uansett er det visst ikke grunn til å legge bort planen om lysekrone ser jeg - ser veldig bra ut i lysekronen din. Jeg ønsker meg en lysekrone fra Høvik, har alltid likt dem, tidløse/klassiske og vakre!
Synes det er artig å titte i elektriske/lys-forretninger, det er utrolig mange flotte muligheter når det gjelder lyssetting.

Ønsker deg en fortsatt god søndag! Mvh fra Mette

Marit sa...

Takk for tipset - jeg så for meg lysekronene mine med grusomme rør stikkende opp... Nå skal jeg på byen i morgen og se hva de har!

Ingunn sa...

Takk for (som alltid) nyttige tips. Håper du har hatt en fin helg, og rekker både jobb, trene og blogg og mann (he he - bloggenkemann er min og av og til. Kommer du Ingunn sier han - ja - snart - og så går det et kvarter til.

Klem Ingunn

Anonym sa...

Hei! Dette dempet den umiddelbare panikken. Konsekvensene av Direktivet utløste den reneste skrekkvisjon. Mannen ble NESTEN jaget ut for å rekke butikker som stenger 22.00. Plan B var å skru ut eksisterende pærer, og spare dem til 5-åringens konfirmasjon (ny betydning av begrepet 'sparepære'?)