onsdag 12. august 2009

Et enormt stort og forvokst syrintre kan formklippes og bli en vakker hageskulptur

De av dere som leste om Prosjekt Blå Sykkel ("Prosjekt Blå Sykkel, før - etter bilder") her på Glassveranda for et par uker siden, vil antagelig kjenne igjen dette området av hagen min.

Det som det innlegget ikke sa noe om, var at det til venstre for den blå sykkelen stod en stor og forvokst syrin, som skygget for jordbærlandet og videre for bærtrær, frukttrær og drivhuset mitt som er lokalisert oppå høyden bak jordbærlandet som du ser i skråningen. Dette i tillegg til at syrintreet opptok en stor del av plenen i dette området av hagen.

Noe måtte gjøres. Jeg bestemte meg for å formklippe treet, og er svært fornøyd med resultatet. Ble rene parkfølelsen nede ved den hvite Jordbærbenken min nå!

Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.
Jeg har formklippet syriner i andre deler av hagen min tidligere år, og denne tretypen tåler det godt. De tåler også godt å flyttes, til tross for at de kan være forholdsvis store. Klipp treet godt ned slik at det blir håndterlig, grav godt opp rundt roten slik at du får med en stor rot- og jordklump, kutt av de røttene som er for lange til å få med, dra treet dit du vil ha det og grav det ned på nytt ønsket sted. Vann godt!

Mange har gamle syrintre i hagen sin som de vurderer i fjerne fordi trærne etterhvert skygger for mye for terrasser og øvrig beplantning. Mitt råd er å prøve å formklippe treet i stedet for. Treet kan bli litt snaut de første ukene etter klippen, men det kommer raskt nye friske blader på treet. Gjør du dette nå på sensommeren, så er treet ditt i storform igjen til våren.

Jeg vil anbefale å starte med en enkel formklipp dersom du er nybegynner. Slik som her, hvor jeg har valgt å klippe treet i en enkel kuleform. Svært enkelt, men svært effektfullt!

5 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

Syriner er vakre, både formklipte og frittvoksende. Herlige dufter på forsommeren med vakre blomster og farger. Jeg holder på med en syrinhekk mot en grusveg i bakkant av hagen, og vet det er leeenge til den står vakkert i blomst og er tett og fin, men den som venter på noe godt, venter som kjent ikke forgjeves :)

Ha en fin kveld! Hilsen Margrethe

My home is my Castle sa...

Så nydelig det ble :)
jeg elsker syrin og har flere busker i hagen.

Klem,Kari

Kjolesnekkern sa...

Kjempesmart!!! Vi ahr flere syrintrær her i vår gamle hage, og dette skal jeg prøve! Håper du har en fin dag, digger den blå sykkelen din!!

ANETTESHUS.COM sa...

Hei! Takk for hyggelig hilsen:) Så flott blogg du har! Denne var ny for meg! Sååå inspirerende og flott med vakre bilder og interessant lesning:) Kommer sikkert på besøk igjen!

Ha en strålende dag!

Klem Anette:)

ANETTESHUS.COM sa...

Takk for super link!!

Litt av et hus du har forresten!! Sååå vakkert!! Et drømmehus:) Ha en fin dag videre!

Klem Anette:)