mandag 27. juli 2009

Grillpaviljong - 9 m²

Norske somre er både korte og uforutsigbare, og det i kombinasjon med at vi elsker frisk luft og alt annet som hører sommeren til! Hagen vår og uterommene på eiendommen er planlagt med utgangspunkt i dette.


Ofte er temperaturen ute fin, til tross for litt skyer og duskregn til tider...


Grillpaviljongen er planlagt med tanke på dette. Skulle det bli regn, så er det selvfølgelig litt kjedelig, men det gjør ingen verdens ting! Vi spiser likevel ute dersom temperaturen er fin, -vi spiser i grillpaviljongen!

Grillpaviljongen har en åpen konstruksjon, den har ikke glass i vinduene, men gir ly både for regnet og varmen fra solen. Her koser vi oss i duskregn, og her søker vi ly for solen som steker på flotte sommerdager. Gulvet er støpt, og svalt, men det er også lunt på overskyede dager p.g.a. tregulvet, terrassedekket, som er lagt oppå betonggulvet.


Jeg har selv tegnet paviljongen, og min kjære mann tok så utfordringen og snekret den. 


Selv tror jeg at grillpaviljogen må være et av de mest vidunderlige og fredfylte steder på jord. Ungene elsker å sitte her om ettermiddagen og spise jordbærene som de selv plukker i jordbærlandet vårt hver morgen. Røde fristende jordbær med sukker og fløte, ute i grillpaviljongen, levende lys, duften av friske fargerike blomster, barnelatter og klissete små fingre med jordbær og sukker på... -ja da er det virkelig sommer, duskregn eller ikke duskregn!
Spiret på paviljongens tak går igjen på samtlige av våre paviljonger/lysthus.


Jeg vil etter hvert også vise bilder og interiørdetaljer fra lysthuset, badepaviljongen, ungenes lekehus (en minipaviljong), det lille victoriansk-inspirerte drivhuset som snart står ferdig og andre hyggelige uterom i hagen vår, under bl. a. etiketten "En presentasjon av rom i min helårshage". Du kan også lese om husbyggingsprosjektet vårt og hvordan det hele begynte, under etiketten "12 års iherdig arbeidsinnsats".

8 kommentarer:

Havets Datter sa...

Så FLOTT blogg du har! Og imponerende hva dere har fått til. Veldig morsomt å lese om :o) Vi sees igjen!

Ha en fin sommerkveld!

Margrethes hus og hage sa...

For en flott paviljong :) Skjønner godt det er lett å kose seg der, så fint som du hadde gjort det!

Hilsen Margrethe

Villa von Krogh sa...

Hei. :)
Guri malla for en fin pavilijong!
Veldig koselig blogg du har. Her må jeg følge med videre. Er sikker på at det kommer masse inspirasjon fra deg fremover...
Ha en flott dag!
Anine

Villa von Krogh sa...

Jeg tror nok du har det flotteste huset jeg har sett her inne i blogglandia. Helt fantastisk!

Kjolesnekkern sa...

Så utrolig fint!!! Og ikke minst smart med vindu uten glass!!! Nydelig blåfarge i taket! Skjønner dere koser dere her!!!

Ingunn sa...

Så fin paviljong og imponerende at du har tegnet den!

Blått bord var fint, og tregulvet og.

Ha en fin dag.

Ingunn Hjemmets Gleder

ralfefarfars paradis sa...

Dette så bare herlig ut..tenk å kunne plukke jordbær å sette seg ut i slike omgivelser;) Må si jeg er imponert over deg og din mann,wow!!

Ann sa...

Tusen hjertelig takk for alle de vanvittig hyggelige kommentarene! Fikk mest lyst til å invitere dere alle sammen på jordbær med fløte ute i paviljongen! :)

Ha en riktig fin helg!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.