mandag 15. juni 2009

Entrée med integrert IR-badstu - 21 m²

Vi valgte å male veggene i entréen i en ganske mørk farge, og matte, malte veggflatene i fargen Marrakesh ble så vakre sammen med alt det hvite! Panelet og de synlige bjelkene i taket, listverket og søylene er hvitmalte, så dette er en lys og luftig entrée til tross for en forholdsvis mørk veggfarge. Entréen har spotbelysning med dimmefunksjon, hele 21 stk. i taket, og dette bidrar selvfølgelig også til å skape et lyst og lett interiør ;)


Det er fint å kunne dimme ned belysningen bl. a. når vi har middagsselskaper: Da setter jeg gjerne frem et stort metallfat på et bord i entréen med høye lekre stettglass med sprudlevann, og en mangearmet lysestake med levende lys i ;) Kåper og jakker tas imot og henges ryddig inn i kåpeskapet etter hvert som gjestene kommer, og gjestene tar med seg et glass hver før de går videre inn i dagligstuen. Jeg har alltid drømt om å ha en entrée som var større enn 3 kvadratmeter, og nå - endelig!! - har jeg en entrée som det er god plass til å snu seg i! :))


Den 7 m lange skyvedørsgarderoben (4 m + 3 m) med speildører og en veldig funksjonell innredning fra Elfa, skjuler også et innfelt tørkeskap med utlufting til friluft. En slik løsning er helt utrolig praktisk når ungene kommer gjennombløte hjem søkkvåte fra skole/barnehage!


I entréen finnes også et ganske stort "skreddersydd" skoskap med spotbelysning og vitrinedører, som har hylleplass til ca. 40-50 par sko. Planen var å sy noen flortynne hvite bomullsgardiner til å ha på innsiden av vitrinedørene, men vi fant fort ut at det var svært praktisk å faktisk kunne se skoene i skapet! ;) Vi har etter hvert lært oss hvor de forskjellige skoparene står, så bomullsgardinene de vil nok komme på plass i løpet av kort tid, ettersom dette vil gi et estetisk ryddigere uttrykk. Vel, vi får se... :) 


En infrarød (IR) badstue med interiør av Cedertre, innfelt takspotbelysning, CD/radio og lysterapi, er også integrert i entréen. Fra IR-badstuen er det kort vei til vaskerom/bad 2, som inneholder en stor massasjedusj, toalett m.m.


En høy hvitmalt kommode i gammel Provence-stil står på veggen rett ovenfor badstuen. Der er en skuff for ungenes votter, en skuff for ungenes luer, en for capser og sommerhatter, en for skjerf o.s.v., samt en skuff som er innredet spesielt for ryddig oppbevaring av familiens (les: mest mors ;)) mange solbriller (går det an å få for mange solbriller?! ;)) Refleksvester o.l. er også i denne kommoden.


Fra entréen har vi inngangen til vaskerom/Bad 2, og således kort vei fra ytterdøren til toalettet. En svært praktisk løsning spesielt for barnefamilier! ;) Gjørmete unger som har vært ute og lekt hele dagen kan kle av seg, legge skittentøyet der det skal være og gå rett i dusjen, uten å passere gjennom hele huset først. Det samme gjelder voksne og barn som har vært på trening, og voksne som har klippet plena og gjort annet hagearbeid, skiftet dekk på bilen eller vasket familiens kjæledyr! ...Vel, det vil si, vi har bare gullfisker! :D


På bad 2 har ungene vanlig undertøy, sokker og ullundertøy i et av skapene i innredningen der. Alle andre klær har ungene i den innerste delen av entréen vår (ikke synlig fra ytterdøren). Vi har lagt Wirsbo gulvvarme (varmtvann) ned i alle gulv i huset, unntatt i soveromsgulv, så steingulvet er godt og varmt å gå på med små og store barføtter.
Det å samle alle ungenes klær i en "fløy", tror jeg kanskje er det mest geniale vi har funnet på! Vi slipper å løpe opp og ned trappen til soverommene med rene klær, slipper å bære ned skittentøy. Det gjør logistikken i hverdagen mye enklere, det gir mindre støv på ungenes soverom og det gjør det betydelig enklere å holde det ryddig på soverommene.


Vi voksne har klærne våre i garderoben på soverommet vårt, men alt av ytterklær, skjerf, hansker, dressjakker, ullundertøy, ullgensere, ullsokker og treningstøy har vi strategisk plassert i garderoben i entréen. 


Treningsbager, skolesekkene o.l. skjuler seg også bak skyvedørene i entréen. Interiørløsningen gjør det enkelt å holde system og orden i sakene og, ikke minst, holde det ryddig og rent i entréen! Sukk mitt hjerte for et kaos som hersket i entréen hjemme hos oss før vi bygde ut entréen og ungene var bittesmå...


På veggene henger en rekke innrammede fargerike litografier som vi har samlet gjennom en årrekke. Vi har valgt en tidløs ganske smal rammeprofil i heltre malt i fargen antikk messing (litt mørk grålig) til alle litografiene i entréen.


Gulvet har lyse fliser. (Marmor steintype Arctic Green og dekor av hvit italiensk Carrara. Steinen bestilte vi hos Ankerske Naturstein AS på Fauske i Nordland som har et helt enormt utvalg steintyper og flisestørrelser).


Bare så det er nevnt: Går du også med planer om å bygge ut entréen din, så bygg den skikkelig ut når du først skal bygge den ut, det tror jeg aldri du vil komme til å angre på! Entréer er ofte flaskehalser i hjemmene her i landet, trange og smale, til tross for alle de årstidene og værtypene vi har og, ikke minst, alle de klærne alle disse værtypene innebærer!! Entréen er stedet hvor vi har det som travlest om morgenen når alle i halvsvime skal skynde seg av sted til jobb og skole, og her kommer alle sultne og småstressede hjem igjen samtidig om ettermiddagen! Vi trenger virkelig store entréer i dette landet, -store entréer og godt med garderobeplass! ;)


Hva er egentlig en IR-badstu? Det kan du lese om her:"Hva er egentlig en IR-badstu (Infrarød badstu)?Dagligstuen, bad 2 og vaskerommet kan du lese mere om under etiketten "En presentasjon av rom i mitt hus ". Du kan også lese om husbyggingsprosjektet vårt og hvordan det hele begynte, under etiketten "12 års iherdig arbeidsinnsats"

5 kommentarer:

Anonym sa...

FOR EN NYYYYDELIG ENTRÈ :D

Fant bloggen din i går og er så vidt begynt å kikke rundt her inne hos deg. For et utrolig hus dere har.
De flisene i entreen var bare helt fantastiske.
Sånne VIL jeg ha :D
Skal kose meg med bloggen din i mange dager fremover.

Ha en fortsatt fin uke.

Klem, Turid :D

Ann sa...

Hei! :)) Tusen takk for den koselige tilbakemeldingen!! ♥ :))
Dette var et av de aller første blogginnleggene mine - det 1. eller 2.! :)) - skrevet da Glassveranda hadde et sted mellom 0 og 3 lesere, hi, hi, så det var virkelig gøy å endelig finne en kommentar under dette innlegget! :)))
Vi er ganske så stolte over det vi har fått til, et slit mens det stod på ettersom vi har gjort alt arbeidet selv. Å skulle leie inn tømrere/snekkere/murere/malere/taktekkere og lignende for å bygge entréen (eller huset for øvrig) var økonomisk rett og slett ikke mulig for oss, -da hadde vi nok ikke hatt råd til å bygge dette... Slitsomt å bygge på denne måten, men det er som med barnefødsler tror jeg, etter noen år husker man bare det som var positivt! :D Vi er veldig fornøyd med entréen, så deilig med masse plass, og det er sååå koselig å høre at du liker den du også! :0)

Klem, Ann.

Anonym sa...

er utrolig tidsbesparende å samle ungene sine klær!! ofte legger, iallefall jeg, sammen klærne etter at ungene har lagt seg, litt dumt å måtte gå inn på rommene deres da... kjempeflott har dere d :) koselig blogg.
ps, grunnen til at jeg er anonym er rett og slett fordi jeg ikke har regisrert meg og ikke vet helt hvordan jeg gjør d... :( meeen, jeg skal nok sette meg inn i d ;)

SsSsS sa...

Lekkert! Nydelige smådetaljer, åpent og lyst - FANTASTISK <3 Lykke til i utfordringen :)

Anette Willemine sa...

Dette var flott! Og så deilig praktisk i hverdagen!

Ha en fiiin kveld!

Klem,
AW