torsdag 6. desember 2018

Pantone: Årets farge 2019 er fargen Levende korall - Color of the Year for 2019 is Living Coral

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at bildet du ser her i dette innlegget tilhører det amerikansk selskapet www.pantone.com. (The photo shown in this reportage belongs to the American company www.pantone.com).

Pantone varsler trendfarger! 

PANTONE ® er kort oppsummert et standardisert og internasjonalt fargespråk. Pantone fargekodesystem brukes av alle designere og produsenter i verden for å sikre presis fargekommunikasjon mellom designere og produsenter, og mellom forhandlere og kunder. Pantone er verdensomspennende og regnet som øverste "myndighet" innen fagfeltet  På grunn av sin solide markedsposisjon forutser/bestemmer Pantone hvilke farger som vil dominere design og varer på verdensmarkedet kommende år, og fargen de peker ut som Årets store trendfarge gjelder på tvers av bransjer og varegrupper. PANTONE ® er kort oppsummert et standardisert og internasjonalt fargespråk. En del malingsprodusenter i Norge kunngjør årlig sin egen "Årets farge", men det har ingen som helst praktisk påvirkning på designmarkedet og trender på verdensbasis, for internasjonalt er det Pantone sin "Årets farge" som gjelder, på tvers av landegrenser og kontinenter, og bare den, ja enten man liker det eller ikke.

PANTONE 16-1546 Living Coral er den internasjonale betegnelsen på Årets farge 2019, som i dag ble kunngjort av Pantone, Inc. 

"En skapende og livkraftig koralfarge med en gylden undertone som gir energi og frisker opp på en mild myk måte". 

"Fargen gir varme og næring, og den varsler komfort og bærekraft i vårt kontinuerlig skiftende miljø"... "Fargen er en reaksjon på "angrepet" vi daglig utsettes for fra all digital teknologi og sosiale medier som invaderer oss i dagliglivet. Vi mennesker søker autentiske og oppslukende opplevelser, ting som muliggjør avkobling, intimitet. Living Coral er en inkluderende og livlig fargenyanse, hentet fra naturen"... "Fargen symboliserer vårt medfødte behov for optimisme og gledesfylte sysler, Living Coral appelerer til vårt ønske om et lekent uttrykk", står det videre i kunngjøringen fra Pantone. 

Når Pantone sender ut pressemeldingen om Årets farge, reagerer industrien øyeblikkelig: Tapeter trykkes med korallfargede mønsterinnslag, moteindustrien og møbelprodusenter hamstrer korallfargede tekstiler, og litt forskjellige korallfargetoner blir å finne i både interiør- og klesbutikker ganske kjapt etter nyttår: korallfargede puter, pledd, kjoler m.m., de butikkene som vil fremstå som tidsriktige og trendy er nødt til å ha produkter i Årets farge lynkjapt i sitt sortiment fordi det vil etterspørres straks Årets farge er kunngjort av Pantone på verdensbasis, og de dyktigste i sine bransjer er fullstendig klar over dette og reagerer straks de vet hvilken farge som ble valgt ut til Årets farge.

Mer information om Pantone, Inc. og PANTONE® sine fargevifter og andre produkter finner du her: www.pantone.com.

Kort oppsummert: 

Den store fargetrenden i 2019, på interiør, klær og andre designprodukter, vil bli denne  korallfargen med fargekode: PANTONE 16-1546 Living Coral

Om man vil ta denne trendfargen i bruk i eget hus og på egne klær er jo høyst individuelt og frivillig, heldigvis. Mange tyr til langt mer tidløse og klassisk fargevalg både i hus og på klær, og sett i et miljøperspektiv så burde vi vel kanskje tenke langsiktig når vi velger farger heller enn trend, så investér i møbler, tekstiler og malinger med fargenyanser som du er overbevisst om at du vil like i mange år fremover, trend eller ikke-trend, det er mitt råd. 

Vel, jeg er bare en bitteliten tur innom her på Glassveranda i dag. En kombinasjon av helsetrøbbel, husombygging (i fjor rett før jul ble det nye lille galleriet mitt endelig åpnet for besøkende) og kunsten min har opptatt det aller meste av min tid de siste par årene, men akkurat nå er faktisk Glassveranda-siden under ombygging, litt fornyelse må til, så planen er med andre ord at det skal skje mer her inne på siden fremover. Men tenkte at jeg iallfall ville informere om Årets farge 2019 øyeblikkelig da pressemeldingen kom, slik at du kan være en av de første som kjenner fargenyheten i år også, og med dette så ønsker jeg deg bare en kjempefin uke videre! :0)

Klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør, hage og uterom:

Ingen kommentarer: